«Aline»: Από πού εμπνεύστηκε τον τίτλο του τραγουδιού ο Κριστόφ (vid)

Ενδιαφέρουσα είναι η ιστορία γύρω από την απόφαση του Κριστόφ να ονομάσει την μεγάλη του μουσική επιτυχία με τον τίτλο «Aline». 

«Aline»: Από πού εμπνεύστηκε τον τίτλο του τραγουδιού ο Κριστόφ (vid)

Ο Ντάνιελ Μπεβιλάκουα γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 1945 στο Παρίσι. Μεγαλώνοντας μαγεύτηκε από την ρον εν ρολ και τον Έλβις Πρίσλεϊ. Έτσι σε ηλικία 15 ετών αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με την μουσική φτιάχνοντας με φίλους του το συγκρότημα «Danny Baby et les Hooligans».

Δύο χρόνια αργότερα ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Reviens Sophie». Το κοινό όμως δεν αγκάλιασε την προσπάθεια του νεαρού μουσικού, αφού οι πωλήσεις του δίσκου ήταν αρκετά χαμηλές.

Ο ίδιος δεν το έβαλε κάτω και το 1965 έκανε δυναμική επιστροφή με το τραγούδι «Aline». Υπογράφοντας ως Κριστόφ αμέσως κέρδισε τους Γάλλους κατακτώντας την κορυφή των charts. Περίπου ένα εκατομμύριο πωλήσεις σημείωσε το «Aline», ενώ βρέθηκε πρώτο στις προτιμήσεις του Βελγίου, αλλά και του Ισραήλ.

Ο Γάλλος τραγουδιστής συνέθεσε αυτή την μεγάλη μουσική επιτυχία την ώρα που έτρωγε με την γιαγιά του και το μόνο που του έλειπε ήταν ο τίτλος. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον οδοντίατρο ο Κριστόφ ρώτησε το όνομα της βοηθού του γιατρού και εκείνη του απάντησε «Aline». Ο τρόπος με τον οποίο η βοηθός είπε το όνομά της άρεσε τόσο πολύ στον τραγουδιστή που αποφάσισε να «βαφτίσει» έτσι την μεγάλη του επιτυχία. Το 1971 κυκλοφόρησε την εξίσου μεγάλη επιτυχία με τίτλο «Oh Mon Amour» και στην πορεία η καριέρα του εκτοξεύθηκε βγάζοντας δύο νέους δίσκους.

Τον Μάιο του 2012 ο Κριστόφ είχε επισκεφθεί την Ελλάδα δίνοντας δύο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τα έσοδα των οποίων διατέθηκαν για τους σκοπούς του Ιδρύματος Δράσης κατά του καρκίνου του μαστού. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς είχε επιστρέψει στην χώρα μας για να συμμετάσχει στη συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Τον Απρίλιο του 2020 και σε ηλικία 74 ετών άφησε την τελευταία του πνοή.