Prince: Από τι έπασχε, το bullying και όταν είπε: «Μαμά, δεν πρόκειται να αρρωστήσω πια»

Τι έλεγε ο Prince για τον εκφοβισμό - bullying - από τους συμμαθητές του στο σχολείο και την αντίδραση των γονιών του. Τι του υποσχέθηκε ένας... άγγελος.

Prince: Από τι έπασχε, το bullying και όταν είπε: «Μαμά, δεν πρόκειται να αρρωστήσω πια»

Ο Prince Rogers Nelson (Πρινς Ρότζερς Νέλσον, 7 Ιουνίου 1958 – 21 Απριλίου 2016), αυτός που όλοι γνώριζαν απλά ως Prince, ήταν μια τεράστια προσωπικότητα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Ο διάσημος Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ηθοποιός, υπήρξε σημαντική μορφή της ποπ μουσικής από την αρχή της δεκαετίας του 1980. Πασίγνωστος για την πρωτότυπη σκηνική παρουσία του και την ευρεία φωνητική του γκάμα. Θεωρήθηκε ότι η μουσική του συνδύαζε την rock, το R&B, τη σόουλ, το funk, το hip hop, την disco και την ψυχεδελική μουσική, την jazz και την ποπ. Μεταξύ άλλων είχε αποσπάσει συνολικά επτά Βραβεία Grammy, τέσσερα MTV Video Music Awards και ένα Βραβείο Όσκαρ.

Κρίσεις επιληψίας

Ο Prince ήταν επιληπτικός. Για τις κρίσεις επιληψίας που τον βασάνιζαν ως παιδί είχε μιλήσει ο ίδιος. Τα έβαζε με τους συμμαθητές του για τον εκφοβισμό που πέρασε στο σχολείο. Τα έβαζε όμως και με τους γονείς του, οι οποίοι ουσιαστικά δεν κατάλαβαν ποτέ τι ακριβώς του συνέβαινε και κυρίως το bullying που δεχόταν στο σχολείο. Πάντως είχε τονίσει ότι ο εκφοβισμός από τους συμμαθητές του, τον ώθησε να έχει αυτήν αυτοπεποίθηση στη σκηνή.

Στο περιοδικό People δήλωσε πως είπε κάποτε στην μητέρα του: «Μαμά, δεν πρόκειται να αρρωστήσω πια». Τότε τον ρώτησε η μητέρα του «γιατί;» κι εκείνος απάντησε: «Επειδή ένας άγγελος, ήρθε και μου το είπε, τώρα μπορεί να μην το θυμάμαι αλλά ήρθε και μου το υποσχέθηκε».

Το τραγούδι του Prince, «Sacrifice of Victor» περιγράφει ουσιαστικά την ιστορία ενός αγοριού που ήταν επιληπτικό μέχρι την ηλικία των επτά ετών.

Στις 15 Απριλίου, 2016 το ιδιωτικό αεροσκάφος του καλλιτέχνη αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Ιλινόις έτσι ώστε να λάβει ιατρική θεραπεία για συμπτώματα γρίπης. Μια ημέρα αργότερα έλαβε μέρος σε συναυλία στην Ατλάντα. Στις 21 Απριλίου 2016 πέθανε σε ηλικία 57 ετών. Βρέθηκε στην κατοικία του στο Τσανχάσεν της Μινεσότα.