Δημήτρης Χορν: Κατέχει ένα ρεκόρ που δύσκολα θα σπάσει!

Ηθοποιός σημαίνει Χορν και ο Δημήτρης Χορν έχει να επιδείξει μια ασύγκριτη επίδοση στο θεατρικό σανίδι.

Δημήτρης Χορν: Κατέχει ένα ρεκόρ που δύσκολα θα σπάσει!

Γεννημένος το 1921 ο Δημήτρης Χορν πέρασε από το σανίδι και το πανί αφήνοντας το αποτύπωμα ενός μύθου που δεν θα σβήσει ποτέ. Κορυφαίος Έλληνας ηθοποιός του 20ου αιώνα έφυγε από κοντά μας λίγο πριν ανατείλει η νέα χιλιετία.

Ήταν γιος του γνωστού θεατρικού συγγραφέα και στρατιωτικού Παντελή Χορν. Κατέχει το ρεκόρ του πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού που δύσκολα θα σπάσει: Η παρθενική εμφάνισή του στη σκηνή έγινε όταν εκείνος ήταν ακόμα μωρό, στην αγκαλιά της νονάς του, της περίφημης Κυβέλης, στο έργο «Γειτόνισσες» του πατέρα του. Η δεύτερη εμφάνιση δεν θα αργήσει, αφού θα παίξει και πάλι στο πλευρό της νονάς του, ως τετράχρονο αγόρι, ένα από τα παιδιά της «Νόρας» της ηρωίδας του Ίψεν.

Την επόμενη φορά που θα πατήσει το θεατρικό σανίδι θα είναι στα δεκατέσσερά του χρόνια, με το θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη στο έργο του Μπατάιγ «Μαμά Κολιμπρί». Το 1937 θα περάσει επιτυχώς τις εξετάσεις του στη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου με το ποίημα του Κώστα Βάρναλη «Οι Μοιραίοι».

Πέρα από τη θεατρική και κινηματογραφική του λάμψη ο Χορν ενέπνευσε μεγάλους έρωτες από τους οποίους σταχυολογούμε το πάθος της μεγάλης Εντίθ Πιαφ. Η γαλλίδα σταρ επισκέφθηκε την Ελλάδα το 1946 και εμφανίστηκε στο θέατρο Κοτοπούλη. Ήταν τότε 31ετών αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να ερωτευθεί σφόδρα τον εικοσιπεντάχρονο Δημήτρη Χορν χωρίς δυστυχώς ανταπόκριση.