Η ταβέρνα που δοκίμαζε κρασιά ο Ορέστης Μακρής φτιάχτηκε με μια βαλίτσα χρήματα του Ωνάση

Η απίθανη ιστορία της Κληματαριάς, της ταβέρνας στα σκαλάκια της οδού Κλεψύδρας, η οποία χτίστηκε με μια βαλίτσα χρήματα που έστειλε ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

Η ταβέρνα που δοκίμαζε κρασιά ο Ορέστης Μακρής φτιάχτηκε με μια βαλίτσα χρήματα του Ωνάση

Ταβέρνα ιστορική, η οποία μάλιστα έχει κάνει την κινηματογραφική διαδρομή της. Ο λόγος για την «Κληματαριά» στην Πλάκα. Σε αυτή ο Ορέστης Μακρής ως «Μεθύστακας» δοκιμάζει κρασιά, ενώ αποτέλεσε σκηνικό και για το «Αλίμονο στους νέους» με τον Δημήτρη Χορν.

Αποτέλεσε μια από τις στάσεις στον περίπατο στις παλιές ταβέρνες της Αθήνας που είχε διοργανώσει το Μουσείο Σχολικής Ιστορίας, με οδηγό τον συγγραφέα Κώστα Στοφόρο.

Η Κληματαριά βρισκόταν στην Πλάκα, συγκεκριμένα στα σκαλάκια της οδού Κλεψύδρας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο τρόπος με τον οποίο άνοιξε. Στην παλιά ταβέρνα του Κρητικού σύχναζε ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Εκεί εργαζόταν ο Μάκης Καμάρας, ως μετρ. Μια μέρα εκμυστηρεύτηκε στον Ωνάση το μεγάλο όνειρό του. Ήθελε να ανοίξει τη δική του ταβέρνα. Την άλλη μέρα, ο οδηγός του Ωνάση έφτασε στην ταβέρνα του Κρητικού. Ζήτησε τον Μάκη και του παρέδωσε μια βαλίτσα με χρήματα. Έτσι δημιουργήθηκε η Κληματαριά…