Η Νόρα Βαλσάμη βγήκε στον κινηματογράφο εν αγνοία της - Τα πλάνα που γοήτευσαν τον Φίνο!

Η Νόρα Βαλσάμη βγήκε στον κινηματογράφο εν αγνοία της! Ο Φίνος χρησιμοποίησε πλάνα από μια οντισιόν, όπου ντούμπλαρε την τραγουδίστρια Καίτη Χωματά στην ταινία «Τζένη,Τζένη»!

Η Νόρα Βαλσάμη βγήκε στον κινηματογράφο εν αγνοία της - Τα πλάνα που γοήτευσαν τον Φίνο!

Η ηθοποιός Νόρα Βαλσάμη είναι γνωστή στο κοινό από τις ελληνικές ταινίες κυρίως της Φίνος Φιλμς στις οποίες είτε πρωταγωνίστησε, είτε ερμήνευσε κάποιο δεύτερο ρόλο. Παρόλο που η κινηματογραφική καριέρα της διήρκεσε μόνο 9 χρόνια, οι ταινίες της άφησαν γλυκιά ανάμνηση. Η Βαλσάμη δεν έπαιξε μόνο σε κωμωδίες, αλλά και σε δραματικές ταινίες, καλύπτοντας έτσι μια μεγάλη γκάμα ρόλων, ενώ βρέθηκε στο πλευρό πολλών μεγάλων ονομάτων του κινηματογράφου, όπως η Τζένη Καρέζη, ο Κώστας Βουτσάς, η Ρένα Βλαχοπούλου, η Ζωή Λάσκαρη.

Το πραγματικό της όνομα είναι Ελεωνόρα Βαλσαμίδου και γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου του 1948 στο Κάιρο της Αιγύπτου, όπου πέρασε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια. Τελειώνοντας το σχολείο, σπούδασε χορό και ρυθμική στην Αίγυπτο.

Έκανε συμβόλαιο εν αγνοία της

Το 1966, η Νόρα Βαλσάμη έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο της, εν αγνοία της, στην ταινία «Τζένη, Τζένη». Η ηθοποιός πήγε στην εταιρεία Φίνος Φιλμ, όπου πέρασε οντισιόν. Όχι για κάποιο πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά για να «ντουμπλάρει» την τραγουδίστρια Καίτη Χωματά. Όπως έχει αναφέρει η ίδια σε συνέντευξή της «δεν ήταν παρά δύο γκρο (κοντινά) πλάνα στα οποία φαινόταν μόνο το πρόσωπό μου, ενώ υποτίθεται ότι τραγουδούσα». Ο Φιλοποίμην Φίνος βλέποντας τα πλάνα της Βαλσάμη ενθουσιάστηκε από την ομορφιά και την εκφραστικότητά της και αποφάσισε να τα χρησιμοποιήσει, παρόλο που προέρχονταν από οντισιόν και όχι από κανονικό γύρισμα. Για τον λόγο αυτό, το όνομα της ηθοποιού δεν μπήκε στους τίτλους της ταινίας, αλλά η παρουσία της έκανε εντύπωση. Πολλοί μάλιστα αναρωτήθηκαν γιατί δεν αναφέρεται η «τραγουδίστρια», νομίζοντας ότι η Βαλσάμη τραγουδούσε κανονικά. Λίγο αργότερα η Βαλσάμη υπέγραψε συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας με τη Φίνος Φιλμ.

Δείτε τη σκηνή:

Από τις 23 ταινίες της καριέρας της, οι 20 είναι της Φίνος. Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της ηθοποιού ήταν στην ταινία «Στεφανία», όπου υποδύθηκε μια τρόφιμη του αναμορφωτηρίου, όπου κλείστηκε η πρωταγωνίστρια Ζωή Λάσκαρη. Στα στούντιο της εταιρείας δεν έκανε μόνο το ξεκίνημα της λαμπρής καριέρας της, αλλά και το ξεκίνημα της οικογενειακής της ζωής, αφού εκεί γνώρισε τον σκηνοθέτη Ερρίκο Ανδρέου, με τον οποίο παντρεύτηκε το 1973. Το 1975 απέκτησαν ένα γιο, που τον ονόμασαν και εκείνον Ερρίκο.

Πηγή: mixanitouxronou.gr