Μπλεκ: Ποιον ηθοποιό αντέγραφε, ποιους πολεμούσε και γιατί δεν σχετιζόταν με γυναίκες

Με πρότυπο συγκεκριμένο ηθοποιό, η ομάδα EsseGesse δημιούργησε το γουέστερν περιοδικό κόμικς και τον ήρωα Μπλεκ, έναν Αμερικανό πατριώτη που δεν είχε σχέσεις με γυναίκες.

Μπλεκ: Ποιον ηθοποιό αντέγραφε, ποιους πολεμούσε και γιατί δεν σχετιζόταν με γυναίκες

Το Μπλεκ (ιταλικά: Il Grande Blek) είναι ιταλικό γουέστερν περιοδικό κόμικς που δημιουργήθηκε από την ομάδα EsseGesse και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ιταλία στις 3 Οκτωβρίου του 1954, από την Editoriale Dardo.

Ο Έρολ Φλιν

Αφορά την ιστορία του αρχηγού των κυνηγών του δάσους του Μέιν, στις βρετανικές αποικίες της Βορείου Αμερικής στο τέλος του 18ου αιώνα. Πολεμά για την αμερικανική ανεξαρτησία από τους Βρετανούς αποικιοκράτες. Η φυσιογνωμία και τα γενικά χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς του χαρακτήρα αυτού, έχουν βασιστεί σαν πρότυπο, πάνω στον ηθοποιό Έρολ Φλιν.

Ο πατριώτης και οι γυναίκες

Πάνω απ' όλα ο Μπλεκ είναι ένας, ανίκητος Αμερικανός πατριώτης. Μυώδης άνδρας σε ηλικία περίπου 25 ετών, που μάχεται για την απελευθέρωση της χώρας του από τους Άγγλους αποικιοκράτες. Στις διάφορες περιπέτειές του, χρησιμοποιεί σαν όπλο τις γροθιές του και σπανιότερα, το πιστόλι, το μαχαίρι ή την καραμπίνα του. Είναι ψηλός (περίπου 1,88 μ.), ξανθός και φορά ένα χαρακτηριστικό γούνινο καπέλο, γούνινη ζακέτα και παντελόνι με καστόρινες μπότες. Δεν σχετίζεται ιδιαίτερα με γυναίκες, καθώς οι δημιουργοί αποφεύγουν να παρουσιάσουν την προσωπική ζωή του χαρακτήρα, θέλοντας να περάσουν στους αναγνώστες το μήνυμα της προσήλωσης στο στόχο του, που είναι η απελευθέρωση της πατρίδας του.

Στην Ελλάδα

Ο Μπλεκ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε εβδομαδιαία βάση, τον Ιούνιο του 1969 από τον Στέλιο Ανεμοδουρά και η έκδοση τερματίστηκε τον Ιούνιο του 1994.