Πολίτικη κουζίνα: Τα ελληνικά του Γιώργου Χωραφά ήταν «αγκάθι» για το ρόλο του!

Ταινία για τον Ελληνισμό και την Ιστορία του η "Πολίτικη Κουζίνα" ευτύχησε να έχει πρωταγωνιστή της τον Γιώργο Χωραφά παρότι τα ελληνικά του δεν τον βοηθούσαν...

Πολίτικη κουζίνα: Τα ελληνικά του Γιώργου Χωραφά ήταν «αγκάθι» για το ρόλο του!

Παιδί του απόδημου Ελληνισμού ο Ελληνογάλλος ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία μακριά από τη πατρίδα και τη γλώσσα των γονιών του. Κατάφερε να διεκδικήσει ένα μερίδιο φήμης στην απαιτητική Γαλλική αγορά του θεάματος και εκτός από τα Γαλλικά -την μητρική του γλώσσα- έμαθε άπταιστα Αγγλικά, ενώ μιλά ακόμα Ισπανικά, Γερμανικά και Ιταλικά.

Η σχέση του με τα Ελληνικά την εποχή που του προτάθηκε ο ρόλος για την "Πολίτικη Κουζίνα" δεν ήταν η καλύτερη και παρ' ολίγον να χαλάσει η δουλειά. Τότε ο Γιώργος απέδειξε το γλωσσικό του τσαγανό και ως γνήσιος πολύγλωσσος και κοσμοπολίτης κατάφερε να σταθεί στο ύψος του ρόλου του.

Οι επιδόσεις του αποδεικνύουν πως η γλώσσα δεν είναι αμπάρα για έναν άνθρωπο που κουβαλά μες στην ψυχή του το DNA της από τους γεννήτορές του.

Η "Πολίτικη Κουζίνα" του Τάσου Μπουλμέτη φαντάζει παρατονισμένη καθώς ψάχνει μέσα από τις γεύσεις και τα αρώματα μνήμες κυρίως πολιτικές που οδήγησαν τον έκκεντρο Ελληνισμό στο οριστικό ξεσπίτωμα από τις πατρογονικές εστίες.

Η φιλότιμη προσπάθεια του Χωραφά να ανακτήσει τη γλωσσική μνήμη της οικογένειάς του είναι ίσως ένα μήνυμα πως τίποτε δεν χάνεται όταν διασώζονται οι λέξεις στα χείλη των ανθρώπων.