Μάικλ Τζάκσον: Το κόλπο πίσω από τη διάσημη χορευτική φιγούρα που «νικά» τη βαρύτητα

Ο Μάικλ Τζάκσον δεν νίκησε ποτέ την βαρύτητα. Το μυστικό κόλπο του πίσω από τη διάσημη χορευτική φιγούρα στο τραγούδι "Smooth Criminal".

Μάικλ Τζάκσον: Το κόλπο πίσω από τη διάσημη χορευτική φιγούρα που «νικά» τη βαρύτητα

Ο Μάικλ Τζάκσον έγινε διάσημος για πολλούς λόγους. Ο βασικότερος τα τραγούδια του. Έκλεβε όμως την παράσταση και με διάφορους άλλους τρόπους. Το 1987, στο άλμπουμ Bad περιλαμβάνεται το τραγούδι "Smooth Criminal".

Στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού ο Μάικλ Τζάκσον λανσάρει μια χορευτική φιγούρα που γίνεται σημείο αναφοράς. Φαίνεται να αψηφά τη βαρύτητα. Εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι δεν επρόκειτο για φιγούρα, αλλά για ένα κόλπο, μια ευρεσιτεχνία, την οποία μάλιστα κατοχύρωσε.

Michael Jackson - Smooth Criminal (Official Video)

Η φιγούρα και η εξήγηση

Για το "Smooth Criminal" κυκλοφόρησαν τέσσερα βίντεο κλιπ. Σε όλα υπάρχει η διάσημη χορευτική φιγούρα, στην οποία ο Τζάκσον φαίνεται να νικά τη βαρύτητα. Στην πραγματικότητα δεν είχε συμβεί τίποτα τέτοιο. Ο ίδιος ο Τζάκσον είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη που είχε αποχωρήσει: «Μανταλάκια υψώνονται στη σκηνή την κατάλληλη στιγμή. Φοράω ειδικά παπούτσια με υποστηριγμένο αστράγαλο και κοψίματα στα τακούνια, για να μπορώ να γλιστράω πάνω τους. Με αυτόν τον τρόπο, δεν ρίχνω το βάρος του σώματος μου στα πόδια μου. Αυτό είναι όλο».

Τη συγκεκριμένη ευρεσιτεχνία κατοχύρωσε ο Τζάκσον το 1993.