Tο σκάνδαλο που συγκλόνισε το Χόλιγουντ: Ποιος δολοφόνησε τον μαφιόζο εραστή τής Λάνα Τέρνερ

Στις 4 Απριλίου 1958 ο Τζόνι Στομπανάτο μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από την 14χρονη κόρη της διάσημης ηθοποιού Λάνα Τέρνερ. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του Χόλιγουντ.

Tο σκάνδαλο που συγκλόνισε το Χόλιγουντ: Ποιος δολοφόνησε τον μαφιόζο εραστή τής Λάνα Τέρνερ

Ο Στομπανάτο ήταν αρχιμαφιόζος και ένας από τους πολλούς έρωτες της ηθοποιού. Ή κόρη της ισχυρίστηκε ότι του επιτέθηκε επειδή πίστευε ότι θα σκότωνε τη μητέρα της. Ήταν πολύ ζηλιάρης και λέγεται ότι κακοποιούσε συχνά την ηθοποιό. Εκείνη την ημέρα είχε πάει στο σπίτι της και της ζήτησε τον λόγο γιατί δεν τον είχε πάρει μαζί της στα βραβεία των Όσκαρ, καθώς είχε επιλέξει να τη συνοδεύσει η μοναχοκόρη της.

Ο Στομπανάτο πήγε στο σπίτι όπου οι δύο γυναίκες είχαν μετακομίσει πριν από λίγο καιρό και την απειλούσε ότι θα της χάραζε το πρόσωπο και θα της κατέστρεφε την καριέρα. Ενώ το ζευγάρι τσακωνόταν, η 14χρονη Σέριλ φοβούμενη πως θα σκότωνε τη μητέρα της, πήγε στην κουζίνα, πήρε ένα μαχαίρι και μόλις ο Στομπανάτο της άνοιξε την πόρτα τον μαχαίρωσε και τον σκότωσε. Το δικαστήριο αθώωσε την κοπέλα, η οποία εισήχθη σε ένα σχολείο θηλέων στο Λος Άντζελες, όπου θα έκανε ψυχοθεραπεία για τα υπόλοιπα τρία χρόνια. Το 1961 αφέθηκε ελεύθερη και επέστρεψε στη μητέρα της και στον πατέρα της, τον δεύτερο από τους συνολικά 8 συζύγους της Τέρνερ.

  • Αριστερά η κόρης της Τέρνερ, δεξιά ο νεκρός Στομπανάτο στο υπνοδωμάτιο της ηθοποιού

Ο Στομπανάτο ήταν γνωστός για τη βίαιη συμπεριφορά του. Ήταν Ιταλοαμερικανός και πρώην πεζοναύτης που είχε πολεμήσει στον πόλεμο του Ειρηνικού. Με το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου παντρεύτηκε, απέκτησε έναν γιο και ξεκίνησε να εργάζεται ως φούρναρης. Το 1947 πήρε διαζύγιο και μετακόμισε στο Λος Άντζελες όπου έγινε μέλος της μαφιόζικης συμμορίας του αμερικανού γκάγκστερ Μίκι Κόχεν. Τότε ήρθε σε επαφή με το Χόλιγουντ έκανε σχέσεις με ηθοποιούς, αν και συνελήφθη από την αστυνομία για μικροαδικήματα. Το 1957 γνωρίστηκε με την Λάνα Τέρνερ, η οποία είχε μόλις χωρίσει από τον τέταρτο σύζυγό της.

Η σχέση τους ήταν γεμάτη εντάσεις και ζήλιες. Μάλιστα, μια φορά η Τέρνερ βρισκόταν στην Αγγλία για τα γυρίσματα της ταινίας «Κάπου, κάποιος, κάποτε», με συμπρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι έκανε το λάθος να του ζητήσει να την επισκεφθεί γιατί ένιωθε μόνη της στο Λονδίνο. Ωστόσο, ο εραστής της ζήλευε πολύ τον Σον Κόνερι και έγινε έξαλλος όταν άκουσε τις φήμες ότι οι δύο συμπρωταγωνιστές ήταν ζευγάρι. Εμφανίστηκε στο πλατό με ένα όπλο και απείλησε τον Κόνερι ότι θα τον σκοτώσει. Ο Κόνερι τον άρπαξε και του έστριψε το χέρι, ενώ η Τέρνερ ζήτησε από την Σκότλαντ Γιαρντ να τον απελάσει.

  • 19 Μαρτίου 1958 η Λάνα Τέρνερ με τον Στομπανάτο και την κόρη της

Από τότε ο Στομπανάτο έγινε ο εφιάλτης της. Την απειλούσε ότι θα σκότωνε την κόρη και τη μητέρα της και την ενοχλούσε καθημερινά. Σε μια απρόσμενη επίσκεψη στο σπίτι της, άρχισε να την απειλεί και τότε η κόρης της τον σκότωσε. Στην Αμερική η είδηση του θανάτου του προκάλεσε σάλο. Η δίκη καλύφθηκε από εκατοντάδες ρεπόρτερ ενώ υπήρξαν φήμες ότι στην πραγματικότητα η Τέρνερ σκότωσε τον εραστή της και έριξε το φταίξιμο στην κόρη της επειδή ήταν ανήλικη και δεν θα έμπαινε στη φυλακή.

Βέβαια, η κόρη της στην αυτοβιογραφία της παραδέχθηκε ότι εκείνη ήταν που τον μαχαίρωσε. Η υπόθεση ξεχάστηκε γρήγορα, η καριέρα της Τέρνερ απογειώθηκε και την επόμενη χρονιά έκανε μια από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες της. Η κόρη της έγινε σπουδαία συγγραφέας.

  • Η κόρη της Λάνα Τέρνερ σήμερα

πηγή: mixanitouxronou.gr