Μπέλλου σε έξαλλη κατάσταση: «Τι με έβαλες, ρε συ, να πω αυτό το κ@@@τράγουδο»

Το αριστούργημα που η Σωτηρία Μπέλλου τραγούδησε στο στούντιο, μετάνιωσε, έστειλε εξώδικο στην εταιρεία και απαγόρευε την κυκλοφορία του και όταν τα άκουσε ηχογραφημένο ζήτησε συγγνώμη.

Μπέλλου σε έξαλλη κατάσταση: «Τι με έβαλες, ρε συ, να πω αυτό το κ@@@τράγουδο»

Είναι μια από τις ιστορίες που σκαρώνει η ίδια ζωή. Θαρρείς πως υπάρχει ένα τραγούδι που ήθελε ή που έπρεπε να κυκλοφορήσει πάση θυσία. Ένα τραγούδι που η Σωτηρία Μπέλλου χαρακτήρισε «κωλοτράγουδο» αλλά τελικά ερμήνευσε η ίδια και σήμερα χαρακτηρίζεται από πολλούς αριστούργημα.

Πίσω στο 1981 κυκλοφορεί ο δίσκος «Φράγμα», με τραγούδια σε μουσική του Δήμου Μούτση και στίχους του Κώστα Τριπολίτη. Μεταξύ των τραγουδιών και το γνωστό πλέον «Δε λες κουβέντα» που ερμήνευσε μοναδικά η Σωτηρία Μπέλλου.

Μόνο που η ίδια, αρχικά θεώρησε ότι επρόκειτο για «κωλοτράγουδο». Συγκεκριμένα, πήγε στο στούντιο, ηχογράφησε το τραγούδι και μετά από πέντε μέρες, σε έξαλλη κατάσταση πήγε στο σπίτι του Δήμου Μούτση στα Ιλίσια:

«Τι με έβαλες, ρε συ, να πω αυτό το κωλοτράγουδο; Ολο «όχι» κι «όχι» είναι. Δε λες κουβέντα, δεν πας πουθενά, δεν κάνεις τίποτα! Τι διάολο δηλαδή, χάθηκε να λέει και κάπου πως παρ’ όλα αυτά σ’ αγαπάω;».

Το εξώδικο και η συγγνώμη

Την επόμενη ημέρα με εξώδικο προς την εταιρεία απαιτούσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας του τραγουδιού.

Πέρασαν λίγες ημέρες και ο υπομονετικός Μούτσης τής έστειλε ηχογραφημένο το τραγούδι. Η Μπέλλου το άκουσε και έσπευσε να συναντήσει τον Μούτση. Του ζήτησε συγγνώμη και του είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ για το ακριβό δώρο που της είχε κάνει.