«Τα Πάθη Του Χριστού»: Το κατά λάθος μαστίγωμα και οι τραυματισμοί των ανθρώπων του συνεργείου

Το 2004 κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους η δραματική ταινία «Τα Πάθη Του Χριστού», σε σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον και πρωταγωνιστές τους Τζιμ Καβίζελ και Μόνικα Μπελούτσι.

«Τα Πάθη Του Χριστού»: Το κατά λάθος μαστίγωμα και οι τραυματισμοί των ανθρώπων του συνεργείου

Η ταινία αναφέρεται στις 12 τελευταίες ώρες ζωής του Χριστού. Αρχίζει από την προσευχή στον κήπο στη Γεσθημανή και ολοκληρώνεται με την Ανάσταση. Το κύριο όμως μέρος της επικεντρώνεται στα βασανιστήρια και τη σταύρωση.

Η χρήση των 2 γλωσσών στους διαλόγους

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της παραγωγής, ο Γκίμπσον δήλωσε πως θα χρησιμοποιούσε για τους διαλόγους 2 γλώσσες, χωρίς υπότιτλους. Ήθελε να αποφύγει την καθομιλουμένη αγγλική, ώστε να καταπλήξει το κοινό. Οι γλώσσες που επιλέχτηκαν ήταν η λατινική και η εβραϊκή. Αν και η παραγωγή συμβουλεύτηκε καθηγητές πανεπιστημίου και φιλόλογους, πολλά ουσιαστικά, ρήματα και προσδιορισμοί αποδόθηκαν λανθασμένα κατά τη μετάφραση από τα αγγλικά, με αποτέλεσμα σε ορισμένα σημεία των διαλόγων να μην βγαίνει νόημα. Παρά τις αντιρρήσεις του σκηνοθέτη, η ταινία υποτιτλίστηκε. Η ταινία κατακρίθηκε για τη βαναυσότητα της.

Τα επεισοδιακά γυρίσματα

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν το 2003 στην πόλη Ματέρα της Ιταλίας. Ωστόσο, το καστ και το συνεργείο αντιμετώπισε περίεργες καταστάσεις και τραυματισμούς. Ο Καβίζελ έπαθε υποθερμία, χτυπήθηκε από κεραυνό και μαστιγώθηκε αληθινά 2 φορές κατά λάθος, με αποτέλεσμα να έχει σήμερα στην πλάτη του ουλές πολλών εκατοστών. Λέγεται, ότι λίγους μήνες αργότερα, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην καρδιά. Ο Γκίμπσον φέρεται να κάλυψε όλα τα έξοδα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις δυσκολίες στις οποίες τον υπέβαλε. Ο βοηθός σκηνοθέτη χτυπήθηκε εξίσου 2 φορές από κεραυνό, ενώ αρκετοί εικονολήπτες και φροντιστές έσπασαν χέρια, πόδια και πλευρά.

πηγή: mixanitouxronou.gr