Ντοκουμέντο 1962: Το ομαδικό διαβατήριο του Ολυμπιακού για την Κωνσταντινούπολη

Με αφορμή τα 96α γενέθλια του Ολυμπιακού, το fosonline.gr σας παρουσιάζει ένα ντοκουμέντο από τη δεκαετία του '60.

Ντοκουμέντο 1962: Το ομαδικό διαβατήριο του Ολυμπιακού για την Κωνσταντινούπολη

Πρόκειται για το ομαδικό διαβατήριο της αποστολής της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού για την Κωνσταντινούπολη, για τον αγώνα με την Γαλατασαράι (24 Οκτωβρίου 1962), στο πλαίσιο του Βαλκανικού Κυπέλλου. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο στο τέλος εκείνης της σεζόν.

Το παιχνίδι στην Τουρκία είχε λήξει ισόπαλο 1-1, ενώ οι δύο ομάδες είχαν παίξει και στο Καραϊσκάκη, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0.

Αυτά ήταν και τα μοναδικά παιχνίδια (στη φάση των ομίλων) που έδωσε οι Γαλατασαράι, καθώς αποχώρησε από τη διοργάνωση, η οποία ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 1961 και ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1963 με τον... τριπλό τελικό Ολυμπιακός - Λέφσκι! 1-0 στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός με γκολ του Σιδέρη, 1-0 στη Σόφια οι Βούλγαροι, 1-0 στην Κωνσταντινούπολη οι ερυθρόλευκοι με γκολ του Μίμη Στεφανάκου στο 87!

Στο ομαδικό διαβατήριο διακρίνονται οι Λουκανίδης, Σπετσέρης, Γρυπαίος, Ψύχος, Μπαρμπαλιάς, Πλέσσας, Παπάζογλου, Στεφανάκος, Μιλήσης, Γρηγοριάδης, Ποσειδών, Σημαντήρης, Παπάζογλου...

...Ηλιάδης, Πολυχρονίου, Αυγητίδης, Τσανακτσής, Κοτρίδης, Μπέσης, Ρουσόπουλος, Ανδριανόπουλος, Χέλμης, Βιολάκης, Κρικίδης, Χέλμης.