Άννα Βούλγαρη: Η απαγωγή της κληρονόμου από την Παραμυθιά

Η ιστορία απαγωγής της Άννας Bούλγαρη (Anna Bulgari Calissoni), κληρονόμου του Οίκου Bvlgari - Οι απαγωγείς έκοψαν το αυτί του γιου της Giorgio, καθώς δεν πήραν στην ώρα τους τα λύτρα.

Άννα Βούλγαρη: Η απαγωγή της κληρονόμου από την Παραμυθιά

Μια ζωή παραμυθένια. Η Άννα Βούλγαρη από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας έζησε μια ζωή μέσα στον πλούτο, όμως και μια μεγάλη περιπέτεια, έναν εφιάλτη για την ίδια και τον γιο της Τζιόρτζιο όταν αυτός ήταν μόλις 17 ετών.

Γεννημένη το 1927, η Άννα Βούλγαρη πέθανε τον Μάιο του 2020 σε ηλικία 93 ετών. Μητέρα τριών παιδιών, έφυγε με ένα παράπονο. Είχε δηλώσει, λίγο πριν από τον θάνατό της: «Σήμερα δεν είμαι γεμάτη. Μου λείπει η παλιά μου ζωή. Βρίσκομαι μόνη μου σε ένα τεράστιο σπίτι».

Μιλούσε άπταιστα ελληνικά και έκανε κάθε χρόνο διακοπές στην Ελλάδα ενώ λάτρευε τον τόπο καταγωγής της, την Παραμυθιά, απ' όπου ξεκίνησε ο παππούς της, Σωτήρης, την αυτοκρατορία κοσμημάτων Bvlgari.

Το συμβάν που σημάδεψε τη ζωή της ήταν η απαγωγή της ίδιας και το γιου της Giorgio Calissoni. Ήταν απόγευμα της 19ης Νοεμβρίου 1983. Η Άννα Βούλγαρη και ο γιος της μαζί με τον σύζυγό της Franco Calissoni πήγαιναν στο κτήμα τους στην Απρίλια, περιοχή της οποίας ήταν δήμαρχος ο Franco.

Όπως αναφέρει το latina24ore.it, δύο ένοπλοι απήγαγαν την Άννα Βούλγαρη και τον γιο της. Χρησιμοποίησαν ένα Fiat 132 της οικογένειας. Οι απαγωγείς ζήτησαν λύτρα. Έγιναν σκληρές διαπραγματεύσεις και συμφωνήθηκε να δοθούν 4 δισεκατομμύρια λιρέτες.

Όμως, στις 17 Δεκεμβρίου, δύο μέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας που είχαν θέσει οι απαγωγείς για να λάβουν τα λύτρα, έστειλαν με φάκελο ένα κομμάτι από το αυτί του Giorgio. Το μοναδικό «αναισθητικό» που είχε δοθεί στον νεαρό πριν του κόψουν το αυτί οι απαγωγείς, ήταν ένα ιταλικό ποτό που ονομάζεται Grappa.

Στις 21 Δεκεμβρίου παραδόθηκαν τα χρήματα σε μια περιοχή βόρεια της Ρώμης και το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, μητέρα και γιος αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο Giorgio υπέστη σοβαρή λοίμωξη από τον ακρωτηριασμό του αυτιού του. Έκανε πέντε επεμβάσεις στις ΗΠΑ για να αποκατασταθεί η ζημιά.

Η Άννα Βούλγαρη είχε περιγράψει εκείνες τις ημέρες: «Απήγαγαν εμένα και τον γιο μου και μας κράτησαν ομήρους 35 ημέρες. Έκοψαν το αφτί του παιδιού μου προκειμένου να πάρουν τα λύτρα. Οι απαγωγείς ήταν από τη Σαρδηνία. Φονιάδες. Μας κράτησαν στο πάτωμα και στο κρύο σε ένα βουνό για 35 μέρες. Η οικογένειά μου πλήρωσε τους απαγωγείς 4 εκατομμύρια λιρέτες, δηλαδή 2 εκατομμύρια ευρώ. Το παιδί ήταν δυνατό, δεν είπε τίποτα, του έκοψαν το αφτί με ένα μαχαίρι. Εγώ έχασα 10 χρόνια από τη ζωή μου. Ήταν τρομερό».