Η τεράστια πέτρινη καρδιά της Αττικής και ο ερωτευμένος φαντάρος

Ο αστικός μύθος που κουβαλά μαζί της η πέτρινη καρδιά που βλέπει ένα μεγάλο μέρος της Αττικής στην περιοχή Κασκαντάμι του Ποικίλου Όρους.

Η τεράστια πέτρινη καρδιά της Αττικής και ο ερωτευμένος φαντάρος

Τα τελευταία χρόνια φωτίζεται από τον Δήμο Χαϊδαρίου προκειμένου να αποτελέσει το επίκεντρο εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου. Η καρδιά αποτελεί σύμβολο του έρωτα και μια πέτρινη είναι σίγουρα κάτι σπάνιο. Όπως αυτή που υπάρχει στον Ποικίλο Όρος.

Εκεί που κάποτε φύτρωναν ελιές και κλήματα… φύτρωσε εδώ και χρόνια μια πέτρινη καρδιά. Μια τεράστια καρδιά με εμβαδόν περίπου 8.250 τετραγωνικά μέτρα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 414 μέτρων, στη θέση Κασκαντάμι του Ποικίλου Όρους, το οποίο αποτελεί το βόρειο τμήμα του Όρους Αιγάλεω.

Η καρδιά κουβαλά και τον αστικό μύθο της. Σύμφωνα με αυτόν, δημιουργός της καρδιάς υπήρξε ο φαντάρος Αλέξανδρος, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Υπηρετούσε στο Χαϊδάρι και ήταν πολύ ερωτευμένος. Τόσο που κατάφερε να σκάψει όλο το βουνό και να φτιάξει τη συγκεκριμένη καρδιά.

Αυτά λέει ο αστικός μύθος, αλλά αυτοί που δεν τον πιστεύουν λένε απλά ότι όλη τη δουλειά έκανε το παλιό νταμάρι στο Χαϊδάρι και τυχαία προέκυψε η συγκεκριμένη καρδιά.