Πίτερ Σέλερς: Ο Ροζ Πάνθηρας είχε πάθος με την Σοφία Λόρεν και τα ακριβά αυτοκίνητα

Στην πραγματική του ζωή ο Πίτερ Σέλερς ήταν ένας θαλασσοδαρμένος ήρωας που παράπαιε ανάμεσα στο πάθος του για τα γρήγορα αυτοκίνητα και στην αναζήτηση της ιδανικής γυναίκας.

Πίτερ Σέλερς: Ο Ροζ Πάνθηρας είχε πάθος με την Σοφία Λόρεν και τα ακριβά αυτοκίνητα

Ο Πίτερ Σέλερς δεν χρειάζεται ασφαλώς συστάσεις. Ο άνθρωπος που ενσάρκωσε σε απόλυτο βαθμό το βρετανικό φλέγμα επί σκηνής θα επιστρέφει πάντοτε στις καρδιές των σινεφίλ μέσα από τις κολοσσιαίες γκάφες του επιθεωρητή Κλουζό. Με τον τρόπο αυτό η διανόηση του σινεμά θα σατιρίζει με λεπτή ειρωνεία και χιούμορ την εξουσία και τα όργανά της για την έλλειψη φαντασίας και την ηθική της σκλήρυνση. Στην πραγματική του ζωή ο Πίτερ ήταν ένας θαλασσοδαρμένος ήρωας που παράπαιε ανάμεσα στο πάθος του για τα γρήγορα αυτοκίνητα και στην αναζήτηση της ιδανικής γυναίκας. Νόμισε μάλιστα πως την βρήκε στο πρόσωπο της νεότατης Σοφίας Λόρεν, με την οποία συμπρωταγωνίστησε στην ταινία "Η εκατομμυριούχος" και παρότι η Ιταλίδα καλλονή δεν ανταποκρίθηκε στα αισθήματά του εκείνος αποφάσισε να διαλύσει την οικογένειά του με την Αν Χάου και τα δυο τους παιδιά.

Η κόρη του Σάρα τον ρώτησε τότε:
«Μας αγαπάς ακόμα μπαμπά;»
«Ναι, παιδί μου, αλλά όχι όσο τη Σοφία!»

Η τύχη του χαμογέλασε με την Σουηδέζα κούκλα Μπριτ Έκλαντ την οποία παντρεύτηκε παρότι η αγαπημένη του μητέρα την αποκαλούσε "βρόμα Ναζί!" Μαζί με την νέα σύζυγο θα αποκτήσει κι ένα σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά αλλά και μια ισόβια εξάρτηση από τον αστρολόγο Μορίς Γούντροφ. Στη ζωή του αγάπησε με πάθος τη χλιδή στις Bentleys και τις Ρολς Ρόις αλλά και την ταχύτητα της Φεράρι. Είχε τρεις Φεράρι και τη μία από αυτές ήταν έτοιμος να την χαρίσει στον Ράιν Ο' Νηλ με αντάλλαγμα μια γυναίκα.

Ο Ο'Νηλ εκείνη την εποχή ήταν παντρεμένος με την Λι-Τέιλορ Γιανγκ που έμοιαζε με την Μπριτ Έκλαντ. Καταθλιπτικός και νευρωτικά ζηλόφθονος, μονίμως ανικανοποίητος και δυστυχισμένος ο "Ροζ Πάνθηρας" βούλιαξε εθισμένος στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά κι έφυγε νωρίς από τη ζωή, προδομένος από την εύθραυστη καρδιά του. Πρόλαβε όμως να βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο με την αθανασία.