Ο Ντελόν ερωτεύτηκε την Καρέζη για μια μέρα

Ο Αλέν Ντελόν στην Επίδαυρο με την Ρόμι Σνάιντερ και η «πέτρα του σκανδάλου» Τζένη Καρέζη.

Ο Ντελόν ερωτεύτηκε την Καρέζη για μια μέρα

Επίδαυρος, 1960. Παράσταση αρχαίας τραγωδίας και ανάμεσα στους θεατές, ο Λυκούργος Καλλέργης και η Τζένη Καρέζη αλλά και ο Αλέν Ντελόν με την Ρόμι Σνάιντερ. Κάποια στιγμή οι Έλληνες ηθοποιοί σπεύδουν να χαιρετήσουν τους Γάλλους συναδέλφους και κάθονται δίπλα τους.

Καθ' όλη τη διάρκεια της παράστασης ο Ντελόν ρίχνει κλεφτές ματιές στην Τζένη, που του χαμογελά ευγενικά, κάτι που εκνευρίζει αφάνταστα την Ρόμι Σνάιντερ. Το διακριτικό φλερτ δεν περνά απαρατήρητο και κάποιος δημοσιογράφος στο τέλος πια της παράστασης ρωτά τον διεθνή αστέρα αν του αρέσει η Τζένη Καρέζη.

«Είναι από τις γυναίκες που θα μπορούσα να αγαπήσω στη στιγμή. Έχει υπέροχα μάτια!» απαντά εκείνος. Το ακοστάρισμα του Ντελόν συνεχίστηκε, καθώς όλα δείχνουν στο πλοίο της επιστροφής στην Αθήνα. Για του λόγου το αληθές υπάρχει η φωτογραφία που τραβήχτηκε στην τραπεζαρία της πρώτης θέσης. Διακρίνεται βέβαια η "πέτρα του σκανδάλου" Τζένη Καρέζη με τον Αλέν Ντελόν και δίπλα στο "ζευγάρι" της μιας μέρας ο μεγάλος σκηνοθέτης Λουκίνο Βισκόντι. Στα όρια της φωτογραφίας, κάπου διακρίνεται φυσικά και η Ρόμι Σνάιντερ, που εκείνη τη μέρα θα έβλεπε εφιάλτες.

Την ίδια χρονιά η εικοσιοκτάχρονη Τζένη Καρέζη πρωταγωνιστούσε στην κωμωδία: «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδας» μαζί με τον Ντίνο Ηλιόπουλο. Δύο χρόνια αργότερα θα παντρευόταν τον Ζάχο Χατζηφωτίου. Η Καρέζη θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση της «Μήδειας», 25 χρόνια μετά στο αρχαίο θέατρο. Όσο για το φλερτ του Αλέν Ντελόν φαίνεται πως κράτησε μόλις μια μέρα!