Γαληνέα για Αλεξανδράκη: «Βρεθήκαμε κάτω από ένα δέντρο. Τα αυτοκίνητα έριχναν τα φώτα»

Σαββατόβραδο του 1969 στη Γλυφάδα - «Φίλησε με», είπε η Νόνικα Γαληνέα στον Αλέκο Αλεξανδράκη – Είχαν προηγηθεί μια θεατρική βραδιά, ένας θεόκουφος φύλακας, ένα ψέμα. Ακολούθησε ένας θυελλώδης έρωτας.

Γαληνέα για Αλεξανδράκη: «Βρεθήκαμε κάτω από ένα δέντρο. Τα αυτοκίνητα έριχναν τα φώτα»

Η Νόνικα Γαληνέα και ο Αλέκος Αλεξανδράκης γνωρίστηκαν το 1969. Υπήρξαν ζευγάρι για 21 ολόκληρα χρόνια. Δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Παρά το γεγονός αυτό έζησαν έναν θυελλώδη έρωτα από την πρώτη στιγμή.

Αυτή, την πρώτη στιγμή περιέγραψε η ίδια η ηθοποιός, στην αυτοβιογραφία της («Η ζωή μου», εκδ. Λιβάνη):

Η ταινία που κατέστρεψε τον Αλεξανδράκη και τον χώρισε από την Γεωργούλη

«Με τον Αλέκο, πρωτοδουλέψαμε μαζί στο θέατρο Μετροπόλιταν της λεωφόρου Αλεξάνδρας, στα "Μεγάλα Χρόνια" του Γεωργίου Ρούσσου, ένα έργο για τη ζωή του Διονυσίου Σολωμού, που το σκηνοθετούσε ο Αλέξης Μινωτής. Πολύ μεγάλος θίασος. Πρωταγωνίστρια στο ρόλο της Φαρμακωμένης η Νίκη Τριανταφυλλίδη. Εγώ έπαιζα την Κοντέσα Σολωμού. Μοιραζόμουν το ίδιο καμαρίνι με την Τριανταφυλλίδη. Ένα βράδυ, στις 29 Ιουνίου 1969, μέρα Σάββατο, βγαίνοντας απ' το καμαρίνι μας με κλείδωσε μέσα και έφυγε.

Άρχισα να φωνάζω. Ο φύλακας δεν υπήρχε περίπτωση να με ακούσει. Αν και φορούσε διπλά ακουστικά, ήταν θεόκουφος. Και με άκουσε ο Αλεξανδράκης από τη μάντρα - δυο τετράγωνα πιο κάτω - όπου είχε πάει να πάρει το αυτοκίνητό του. Γύρισε πίσω και μου άνοιξε μαζί με το φύλακα, γιατί η άλλη είχε βάλει λουκέτο.

Τα τραγούδια έχουν Ιστορία: «Βρέχει στη φτωχογειτονιά» - Οι παράγκες κάτω από την Ακρόπολη (vid)

Του είπα πως δεν είχα αυτοκίνητο, παρόλο που είχα, ένα κάμπριο Triumph διθέσιο, το οποίο μόλις είχα πάρει. Το είχα στην ίδια μάντρα που είχε κι εκείνος το δικό του, αλλά μια και ο Αλέκος έμενε στη Γλυφάδα κι εγώ στον Αστέρα της Γλυφάδας με πήγε εκείνος. Στη διαδρομή έτρεμα ολόκληρη από τρακ και νόμιζα πως θα τρελαινόμουν. Όταν βγήκε απ' το αυτοκίνητο για να με καληνυχτίσει, του είπα (πώς το τόλμησα ούτε ξέρω): "Φίλησέ με". Εκείνος μου είπε: "Ασ' το καλύτερα", και το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι ότι βρεθήκαμε κάτω από ένα δέντρο ενώ τ' αυτοκίνητα περνούσαν το ένα πίσω απ' τ' άλλο ρίχνοντας τα φώτα τους πάνω μας….».

Βλαχοπούλου: Ο εκτός σεναρίου καβγάς της Ανγκιολίνας με τον μανάβη-ζωγράφο αδερφό της

Η Νόνικα Γαληνέα ήταν τότε σε διάσταση με τον σύζυγό της, νευρολόγο Νίκο Μουτούση, με τον οποίο είχε αποκτήσει τρεις κόρες, την Αλεξία, την Αριέττα και τη Μαρία-Αμαλία.

Ο Αλεξανδράκης ήταν παντρεμένος με την Ελβετίδα Βερένα Γκάουερ, ανιψιά του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου “Miramare”, όπου και γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Το δόλωμα». Ύστερα από λίγο καιρό χώρισε.