Ο Μαραντόνα έχει γενέθλια, οι Αργεντίνοι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα! H εκκλησία για χάρη του

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα γιορτάζει τα 60ά του γενέθλια και το fosonline.gr μπαίνει στην... Maradoniana για να ανάψει ένα κεράκι για χάρη του "Θεού" του ποδοσφαίρου.

Ο Μαραντόνα έχει γενέθλια, οι Αργεντίνοι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα! H εκκλησία για χάρη του

Η δήλωσή του Μαραντόνα για το χέρι του Θεού, αλλά και το δεύτερο γκολ που πέτυχε σε βάρος των Άγγλων στο Μουντιάλ του 1986, τον έκαναν "Θεό" για τους Αργεντίνους. Και έτσι λατρεύεται μέχρι και σήμερα.

Για χάρη του υπάρχει ιερός ναός στην πόλη Ροζάριο της Αργεντινής. Η εκκλησία ονομάζεται Maradoniana και έχει 80.000 μαθητές - οπαδούς, συμπεριλαμβανομένων και του Άγγλου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, Γκάρι Λίνεκερ!

"Εις το όνομα της La Tota, της Μητέρας και του Don Diego του πατέρα, ο καρπός της αγάπης τους, ο ποδόσφαιρικός Θεός να σας ευλογεί όλους σας. Ντιέγκο, Ντιέγκο, Ντιέγκο!".

Αυτό είναι το σύνθημα των πιστών, οι οποίοι κάνουν την προσευχή τους μπαίνοντας στον ναό (σε ελεύθερη μετάφραση): "Ντιέγκο ημών, ο εν των γηπέδων καλλιτέχνη, αγιασθήτω το αριστερό σου χέρι, και τα μαγικά σου, κάνε τα γκολ σου αξέχαστα στη Γη, όσο αυτοί θα είναι στον παράδεισο".

Αγιασθήτω το αριστερό σου χέρι

Χριστούγεννα για τους πιστούς της Maradoniana είναι η 30ή Οκτωβρίου, ημερομηνία που γεννήθηκε ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Η 22η Ιουνίου, ημέρα που πέτυχε το γκολ σε βάρος της Αγγλίας, γιορτάζεται ως το Πάσχα. Είναι η ημέρα που βαφτίζονται οι νέοι "μαθητές".

Πώς; Καλούνται να περάσουν μια μπάλα πάνω από ένα χάρτινο ομοίωμα του Πίτερ Σίλτον και να την στείλουν με το αριστερό τους χέρι σε ένα ειδικά διαμορφωμένο δίχτυ.

Στη συνέχεια καλούνται να ακούσουν τον σχολιασμό του δεύτερου γκολ στον τελικό του 1986: "Ο Μαραντόνα έχει τη μπάλα, αυτή ή ιδιοφυΐα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Πάντα Μαραντόνα. Ιδιοφυΐα, ιδιοφυΐα, ιδιοφυΐα! Γκολ! Γκοοοοοολ! Θέλω να κλάψω! Άγιος ο Θεός, ζήτω το ποδόσφαιρο, τι γκολ! Αυτό με κάνει να κλαίω! Συγχωρέστε με. Ο Μαραντόνα σκοράρει το καλύτερο γκολ όλων των εποχών. Από ποιο πλανήτη ήρθες;".

Το ευαγγέλιό τους είναι η αυτοβιογραφία του, οποία τιτλοφορείται "I Am El Diego Of The People". Η εκκλησία έχει 80.000 μαθητές (από 55 χώρες), εκ των οποίων περισσότεροι από 1.000 είναι μέλη της Tartan Army (οι φημισμένοι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας της Εθνικής Σκοτίας). Για ευνόητους λόγους φυσικά.