Ο αμφιλεγόμενος θάνατος του Bon Scott - Ο μυστηριώδης άντρας που τον άφησε τυλιγμένο σε κουβέρτα

«Έπινε ουίσκι για πρωινό, δοκίμαζε κάθε ναρκωτικό που γνώρισε ποτέ άνθρωπος και πήγε με τόσες γυναίκες όσες είχαν ο George Best ή ο Frank Sinatra όταν ήταν στα πάνω τους». Ο λόγος για τον Bon Scott των AC/DC

Ο αμφιλεγόμενος θάνατος του Bon Scott - Ο μυστηριώδης άντρας που τον άφησε τυλιγμένο σε κουβέρτα

Το απόγευμα της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου του 1980, ο Bon Scott δείπνησε στο σπίτι του μάνατζέρ του και μετά πέρασε από το διαμέρισμα της παλιάς του φίλης, εθισμένης στην ηρωίνη, ονόματι Margaret «Silver» Smith. Εκεί συνάντησε αρκετούς. Έφυγε μαζί με ένα πρόσωπο, το οποίο κατά δήλωσή του λεγόταν Alistair Kinnear και ήταν «μουσικός» για το κλαμπ Music Machine, ένα στέκι στο Camden. Έπιναν μέχρι τα ξημερώματα.

Έπειτα, ο Kinnear μετέφερε τον πιωμένο Bon με το αυτοκίνητό του προς το διαμέρισμά του στη Victoria, όμως διαπίστωσε ότι «είχε λιποθυμήσει». Μην μπορώντας να τον βγάλει από το αυτοκίνητο και να τον μεταφέρει, οδήγησε τότε μέχρι το δικό του διαμέρισμα.

Σκέπασε μέσα στο αυτοκίνητο, τον αναίσθητο Bon με μία κουβέρτα, του άφησε ένα σημείωμα για «να ανέβει στον τρίτο όροφο όταν θα ξυπνούσε» και μπήκε στο διαμέρισμά του για να σωριαστεί, πράγμα που έκανε μέχρι τις 19:45 της 19ης Φεβρουαρίου.

Άφησε δηλαδή, σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος ο Kinnear κατέθεσε, επί 15 περίπου ώρες τον αναίσθητο Bon μέσα στο άβολο από κάθε άποψη Renault 5, σκεπασμένο με μία κουβέρτα, μέσα στο λονδρέζικο χειμώνα. Όταν επέστρεψε στο αυτοκίνητο, κατάλαβε από τη στάση του σώματος του Bon και την έλλειψη αντίδρασης ότι κάτι άσχημο συνέβαινε και τον οδήγησε εσπευσμένα στο Kings College Hospital, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο ιατροδικαστής υπηρεσίας, στο πιστοποιητικό θανάτου διέγνωσε «θάνατο από τοξική δηλητηρίαση εξαιτίας του αλκοόλ», χωρίς να αναφέρει αν στο αίμα του νεκρού υπήρχαν άλλες ουσίες. Παρά τον θρήνο στη διεθνή ροκ κοινότητα, η υπόθεση από νομική άποψη έκλεισε ταχύρρυθμα, σαν μια ακόμη αναμενόμενη απώλεια συνδεδεμένη με τον τοξικό ροκ-εν-ρολ τρόπο ζωής.

Ο 33 ετών, 7 μηνών και 9 ημερών Bon Scott δεν υπήρχε πια. Θύμα της ίδιας του της ανάγκης να ισοφαρίσει και να κερδίσει τις συνθήκες που τον νικούσαν μια ζωή.

Οι συνθήκες θανάτου του Bon Scott υπήρξαν αντικείμενο πολλών θεωριών μέσα στα χρόνια.

Όμως το ερώτημα ήταν το εξής: Ήταν αληθινά τα στοιχεία του τύπου που δήλωσε αυτό το πρόσωπο στο νοσοκομείο και έδωσε κατάθεση στην αστυνομία και γραπτή συνέντευξη στην Evening Standard;

Ο Clinton Walker, συγγραφέας του "Highway to Hell: The Life and Death of AC/DC Legend Bon Scott", αναφέρει ότι διερευνώντας, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών του Bon Scott, κατάλαβε, χωρίς να μπορεί να το αποδείξει, ότι ο «Alistair Kinnear» ήταν ένα ψευδώνυμο κάποιου άλλου υπαρκτού προσώπου, που την εποχή εκείνη συνδεόταν με το εμπόριο ηρωίνης στο μουσικό κύκλωμα του Λονδίνου. Κανείς δεν είχε δει τον Bon να κάνει χρήση ηρωίνης, όμως σπάνια έλεγε όχι σε ό,τι του προσέφεραν...

πηγή: mixanitouxronou.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας