Eddie Van Halen: Oδήγησε άρμα μάχης στο Λος Αντζελες και έβαλε όπλο στο κεφάλι του Fred Durst

Μια από τις θρυλικές ιστορίες για τον θρύλο της ροκ, Eddie Van Halen που πέθανε σε ηλικία 65 ετών. Τα ραντεβού για «τζαμάρισμα» με τον Fred Durst, frontman και στιχουργό του συγκροτήματος rap rock Limp Bizkit.

Eddie Van Halen: Oδήγησε άρμα μάχης στο Λος Αντζελες και έβαλε όπλο στο κεφάλι του Fred Durst

Ο Έντι Βαν Άλεν που πέθανε, σε ηλικία 65 ετών, υπήρξε θρύλος της ροκ. Ο συνιδρυτής του συγκροτήματος, Van Halen, κουβαλούσε και θρυλικές ιστορίες. Όπως συμβαίνει με όλους τους θρύλους, κάποιες από τις ιστορίες είναι πέρα για πέρα αληθινές, κάποιες αγγίζουν τα όρια του μύθου και κάποιες είναι πραγματικές που με τα χρόνια εμπλουτίστηκαν με μυθικά στοιχεία. Εντάξτε σε όποια κατηγορία θέλετε αυτή που ακολουθεί. Υπάρχει στο βιβλίο "Eruption In The Canyon: 212 Days & Nights With The Genius Of Eddie Van Halen" του Andrew Bennett.

Κάποτε ο Eddie Van Halen βρέθηκε σε ένα πάρτι κι εκεί γνώρισε τον Fred Durst, αμερικανό ράπερ, τραγουδιστή, τραγουδοποιό, παραγωγό, ηθοποιό και σκηνοθέτη. Είναι γνωστός ως ο frontman και στιχουργός του συγκροτήματος rap rock Limp Bizkit, που ιδρύθηκε το 1994.

Ήθελα να «τζαμάρουν»

Αποφάσισαν να «τζαμάρουν». Για τους αδαείς ο συγκεκριμένος όρος αποτελεί εξελληνισμένο δάνειο του αγγλικού όρου jamming (που με τη σειρά του δηλώνει το jam session) και χρησιμοποιείται για να περιγράψει στη συνάντηση μουσικών (κατά κύριο λόγο οργανοπαιχτών και όχι θεωρητικών) με σκοπό την πρωτογενή παραγωγή μουσικής, χωρίς να υπάρχει προετοιμασία ή προϋπάρχον υλικό. Το τζαμάρισμα χρησιμοποιείται λανθασμένα ως συνώνυμο του ζωντανού αυτοσχεδιασμού.

Eddie Van Halen και Fred Durst αποφάσισαν λοιπόν να «τζαμάρουν». «Ο καλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών θα παίξει με την χειρότερη μπάντα ever», είπε χαριτολογώντας ο Durst ενώ ο Van Halen σχολίασε πως ήταν σαν διανοούμενος σε νηπιαγωγείο.

Την άλλη μέρα το τζαμάρισμα ξεκίνησε σε ένα σπίτι στο Beverly Hills, όμως όταν κάποιοι άρχισαν να καπνίζουν χασίς, ο Van Halen αποχώρησε.

Με άρμα μάχης στο Λος Άντζελες

Την επομένη προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τον Durst για να πάρει τον εξοπλισμό του. Δεν τον έβρισκε και τότε έκανε κάτι ακραίο. Πήγε στο σπίτι που είχε επιχειρηθεί το «τζαμάρισμα», οδηγώντας στους δρόμους του Λος Άντζελες ένα άρμα μάχης. Το είχε αγοράσει σε μια δημοπρασία. Πάρκαρε έξω από το σπίτι στο Μπέβερλι Χιλς, άφησε αναμμένη τη μηχανή και χτύπησε το κουδούνι. Στο τζιν που φορούσε αντί για ζώνη υπήρχε ένα σκοινί, δεν φορούσε μπλούζα, είχε σφίξει τις μπότες του με ταινία και κρατούσε ένα όπλο με φακό. Αυτό που λίγο αργότερα έβαλε στο κόκκινο καπέλο που φορούσε στο κεφάλι του ο Durst όταν άνοιξε την πόρτα. Ο Van Halen άναψε ένα τσιγάρο και στάθηκε στην άκρη του δρόμου σημαδεύοντας τον frontman των Limp Bizkit, όσο αυτός φόρτωνε έντρομος τον εξοπλισμό στο άρμα μάχης...

Ο Εντι Βαν Άλεν πέθανε χθες και πλέον αυτό που μας έμεινε είναι... στιγμές σαν αυτές...