Αγκάθα Κρίστι: Δεν πήγε σχολείο και έγραφε τα βιβλία της στην τουαλέτα

Η Agatha Christie, η κορυφαία συγγραφέας αστυνομικών διηγημάτων δεν πήγε ποτέ σχολείο και συνήθως έγραφε τα βιβλία της στην τουαλέτα!

Αγκάθα Κρίστι: Δεν πήγε σχολείο και έγραφε τα βιβλία της στην τουαλέτα

Τα βιβλία της Agatha Christie έχουν πουλήσει 1 δισ. αντίτυπα στα αγγλικά και ακόμη ένα δισεκατομμύριο σε 103 άλλες γλώσσες. Η ιδιόμορφη αυτή προσωπικότητα δεν επιθυμούσε να γίνει συγγραφέας, δεν πήγε ποτέ στο σχολείο, και έγραφε, συνήθως, στο μπάνιο!

Η Agatha έμαθε ανάγνωση μόνη της, παρά τις αντιρρήσεις της μητέρας της. Περνούσε τον χρόνο της συνομιλώντας με τους φανταστικούς της φίλους, παίζοντας με τα σκυλάκια της, που λάτρευε, και κάνοντας μαθήματα χορού. Ήταν απαιτητική και απόλυτη. Είχε θέσει στον εαυτό της κανόνα να ολοκληρώνει δύο με τρία βιβλία τον χρόνο.

Κατέγραφε τις πρώτες, ασχημάτιστες ιδέες για τους χαρακτήρες και την πλοκή σε δεκάδες σημειωματάρια.

«Έχω μισή ντουζίνα (σημειωματάρια) και κρατώ σημειώσεις τόσο με τις ιδέες που μου έρχονται, όσο και για άλλα θέματα, κάποιο δηλητήριο ή ναρκωτικό, ακόμη και ένα έξυπνο εκβιασμό που έτυχε να διαβάσω στην εφημερίδα» έλεγε. Άνθρωποι του στενού οικογενειακού της κύκλου έλεγαν πως της άρεσε να περνά ώρες μέσα στην τουαλέτα για γράψει.

Πώς την περιέγραφε ο εγγονός της, Mathew Prichard; «Η Agatha άκουγε περισσότερα από όσα έλεγε και έβλεπε περισσότερα από όσα είχε δει»...