Όταν ο Κούρκουλος έσκιζε τη μπλούζα της Χρονοπούλου και έτρωγε 15 χαστούκια από τον Καζάκο

Στα γυρίσματα της ταινίας «Κοινωνία ώρα μηδέν» ο Νίκος Κούρκουλος έσκισε τη μπλούζα της Μαίρης Χρονοπούλου κι έφαγε 15 χαστούκια από τον Κώστα Καζάκο.

 Όταν ο Κούρκουλος έσκιζε τη μπλούζα της Χρονοπούλου και έτρωγε 15 χαστούκια από τον Καζάκο

Η ταινία «Κοινωνία ώρα μηδέν» του Ντίνου Δημόπουλου σε σενάριο Νίκου Φώσκολου προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες τη σεζόν 1966-67 και γνώρισε μεγάλη εισιτήρια. Το ταμείο στο τέλος της χρονιάς «έγραφε» 596.289 εισιτήρια/

Στην ταινία παραγωγής Φίνος Φιλμ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούσαν ο Νίκος Κούρκουλος και η Μαίρη Χρονοπούλου. Ο 32χρονος την εποχή εκείνη Κούρκουλος είχε απαιτήσει για παρτενέρ του την 33χρονη Χρονοπούλου με την οποία τον συνέδεε όχι μόνο κινηματογραφική χημεία αλλά και στενή φιλία.

Μια φιλία που αργότερα επισφραγίστηκε και με κουμπαριά αφού η Χρονοπούλου έγινε η νονά του γιου του, Άλκη. Η ίδια είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της, πως ο Κούρκουλος έτρεχε πάντα να τη βγάλει από τη δύσκολη θέση όποτε είχε προβλήματα στη προσωπική της ζωή. Μέχρι που είχε δείρει και σύντροφό της.

«Να δείρει τον γκόμενο»

«Έτρεχε να με βγάλει από τους μπελάδες πάντα…. Στις 3:30 η ώρα τη νύχτα του έλεγα με χτυπάει ο γκόμενος και έτρεχε με τις πιτζάμες να με γλιτώσει» είχε πει.

Στα γυρίσματα της ταινίας ωστόσο ο Κούρκουλος της επιφύλασσε ένα αξέχαστο χουνέρι. Καθώς γύριζαν μια ερωτική σκηνή, της έσκισε τη μπλούζα! Η ηθοποιός πιάστηκε απροετοίμαστη γιατί κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν από το σενάριο.

Σάστισε, σχεδόν πανικοβλήθηκε. Από τη δύσκολη θέση την έβγαλε τελικά ο ίδιος ο Κούρκουλος που έβαλε τα γέλια. Το ίδιο και οι τεχνικοί στο στούντιο. Πάντως στην ταινία υπάρχει μια τολμηρή σκηνή με τη Χρονοπούλου. Εκείνο που παραμένει άγνωστο είναι αν υπήρχε στο σενάριο ή αν προέκυψε μετά τη φάρσα του Κούρκουλου.

«Ρίχτο λοιπόν»

Ο ζεν πρεμιέ όμως έπαθε και αυτός ένα χουνέρι στο γύρισμα της ταινίας. Όχι ένα, ούτε δυο, ούτε τρία. Δεκαπέντε χαστούκια του έριξε ο Κώστας Καζάκος μέχρι να πετύχει το… σωστό.

«Δίσταζε να μου το δώσει. Μια με έβρισκε, πότε στη μύτη, πότε στο αυτί, πότε στο πηγούνι. Του λέω, κοίταξε να δεις, μου έχεις δώσει 15 χαστούκια γιατί φοβάσαι να μου δώσεις ένα. Εάν μου το είχες δώσει πριν από τρία τέταρτα, δεν θα είχα φάει 15! Πάρ’ το απόφαση. Πρέπει να φάω ένα χαστούκι που πρέπει να γράψει. Ρίχτο λοιπόν!» είχε πει ο Νίκος Κούρκουλος.