Όταν γεννήθηκε μια αγάπη

Ένα αστέρι γεννιέται. Μια αγάπη γεννήθηκε. Γεννήθηκε; Τι ακριβώς συνέβη ανάμεσα σε Bradley Cooper και Lady Gaga στα βλέμματα του Shallow...

Όταν γεννήθηκε μια αγάπη

Ο αγαπημένος ηθοποιός των κοριτσιών Bradley Cooper και η διάσημη ποπ τραγουδίστρια Lady Gaga συνεργάστηκαν για πρώτη φορά στον κινηματογράφο για τις ανάγκες της ταινίας «ένα αστέρι γεννιέται».Η ταινία έκανε θραύση στα ταμεία των ΗΠΑ αλλά και της Ευρώπης, τόσο λόγω του πρωταγωνιστικού διδύμου όσο και λόγω της ίδιας της ιστορίας της.

Μια νεαρή κοπέλα που έχει όνειρο ζωής να γίνει τραγουδίστρια αλλά δεν έχει βρει τον τρόπο, γνωρίζει τυχαία ένα καταξιωμένο τραγουδιστή της ροκ, σαφώς μεγαλύτερό της, ο οποίος έχει χάσει το κέφι για ζωή και έχει γίνει αλκοολικός μη βρίσκοντας ενδιαφέρον σε τίποτα. Δε τον γεμίζει η ζωή του, ούτε η καριέρα του. Στο πρόσωπό της βλέπει την αθωότητα, την αγάπη για τη μουσική και την ερωτεύεται με πάθος. Θέλει να την προωθήσει στο χώρο του θεάματος και κατορθώνει να την κάνει το νέο αστέρι της pop μουσικής. Εκείνη τον ερωτεύεται βαθιά, μέσα από το θαυμασμό της για την καριέρα του και την τρυφερότητα που της προσφέρει.

Η ταινία έχει δραματικό τέλος, καθώς ο αλκοολικός τραγουδιστής αυτοκτονεί δίχως να έχει κατορθώσει να ξεφύγει από αυτό το πάθος του, ενώ η νεαρή τραγουδίστρια έχει ήδη αρχίσει να κάνει καριέρα στο χώρο της.

Στην ταινία ξεχώρισε το τραγούδι «Shallow» που ερμηνεύουν από κοινού οι πρωταγωνιστές, το οποίο βραβεύτηκε με το Oscar τραγουδιού 2019.

Η χημεία των δύο πρωταγωνιστών ήταν εμφανής σε όλες τις σκηνές της ταινίας. Από τον τρόπο που κοίταζε ο ένας τον άλλον, τις ερωτικές στιγμές τους αλλά και από τον αισθησιασμό που ερμήνευαν μαζί αυτό το τραγούδι. Η ερωτική ιστορία απογειώθηκε από τις φήμες που κυκλοφόρησαν αμέσως, ότι οι πρωταγωνιστές ερωτεύτηκαν στην πραγματικότητα κατά τα γυρίσματα και γι αυτό εξέπεμπαν αυτό το πάθος με τόση φυσικότητα. Ναι, ο Bradley Cooper είναι ένας καλός ηθοποιός και η Lady Gaga μια σούπερ σταρ της βιομηχανίας του θεάματος, αλλά τόση φυσικότητα στις τρυφερές τους στιγμές και στα βλέμματα μεταξύ τους, προκάλεσε εντύπωση στους κριτικούς κινηματογράφου που άρχισαν να υπονοούν στις κριτικές τους ότι δε γεννήθηκε μόνο ένα αστέρι αλλά και ένας μεγάλος αληθινός έρωτας…

Αποκορύφωμα αυτής της παραφιλολογίας ήταν η βραδιά απονομής των βραβείων Oscar. Εκεί ο Bradley εμφανίστηκε συνοδευόμενος από τη σύντροφό του Irina Shayk, διάσημο μοντέλο και πρώην του Κριστιάνο Ρονάλντο. Τη στιγμή που ανακοινώθηκε η απονομή του βραβείου για το «Shallow», o Bradley σηκώθηκε να το ερμηνεύσει μαζί με τη δημιουργό του τραγουδιού και συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία .

Η σκηνή της κοινής ερμηνείας έδωσε νέο έναυσμα στους δημοσιογράφους, οι οποίοι την επόμενη μέρα έγραφαν για έναν έρωτα στα παρασκήνια, μια κρυφή ερωτική σχέση μεταξύ τους, σπίθες στο βλέμμα τους και άλλα πολλά.

Κανείς δεν έμαθε τελικά αν όλο αυτό ήταν απλές φήμες, διαφημιστικό κόλπο ή πραγματικότητα. Πάντως πυροδότησε πολλά σχόλια και κατοχύρωσε το «Shallow» ως ερωτικό τραγούδι με νόημα.

Και μια τελευταία πληροφορία: τελικά ο Bradley Cooper χώρισε λίγο αργότερα με την Irina Shayk…