ΠΑΟΚ: Μια... γκάφα απ' τα παλιά, που του στέρησε τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ

Όταν ο ΠΑΟΚ μηδενίστηκε σε αγώνα με τη Μακάμπι για τον Κύπριο Λιάσο Λουκά. Ανάλογη γκάφα με αυτή του ματς με την ΑΕΚ, όπου τιμωρήθηκε χωρίς ένσταση...

ΠΑΟΚ: Μια... γκάφα απ' τα παλιά, που του στέρησε τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να χάσει ένα ματς ή βαθμούς για αβλεψία που έχει να κάνει με αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή. Το έχει ξανακάνει και μάλιστα στην Ευρώπη.

Το μακρινό 2004, ο ΠΑΟΚ έχανε από τη Μακάμπι με 2-1, στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το ματς είχε λήξει όταν έγινε γνωστή η είδηση.

Ο Λιάσος Λουκά χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή του ΠΑΟΚ Άγγελο Αναστασιάδη στο β΄ ημίχρονο. Όμως, μετά το ματς η UΕFΑ ενημέρωσε ότι ο παίκτης ήταν τιμωρημένος. Κουβαλούσε ποινή από το 2000. Συγκεκριμένα, είχε αποβληθεί σε διεθνές παιχνίδι -με την Αούστρια Σάλσμπουργκ στο Ιντερτότο- της Νέας Σαλαμίνας το 2000. Δεν είχε εκτίσει την ποινή του και, ως εκ τούτου, δεν είχε δικαίωμα να αγωνισθεί στο παιχνίδι με τους Ισραηλινούς

Το ματς ήταν για τον γ’ προκριματικό του Champions League και ο ΠΑΟΚ μηδενίστηκε και αποκλείστηκε από τη διοργάνωση. Τον χειμώνα του 2005, ο Λιάσος Λουκά αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ για να συνεχίσει στην ΑΕΛ Λεμεσού.