Κάποιοι απήγαγαν το γιο του Φρανκ Σινάτρα

Ο Φρανκ Σινάτρα τζούνιορ έπεσε θύμα απαγωγής που κράτησε για 54 ώρες και κόστισε στην οικογένειά του 240.000 δολάρια.

Κάποιοι απήγαγαν το γιο του Φρανκ Σινάτρα

Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Τζον Κένεντι, ήρθε η απαγωγή του 19χρονου Φρανκ Σινάτρα τζούνιορ που κράτησε 54 ώρες και κόστισε αγωνία, ψυχική οδύνη και 240.000 δολάρια στους οικείους του. Τρεις οι απαγωγείς: Μπάρι Κίναν, Τζόι Άμσλερ και Τζον Ίργουιν.

Ιθύνων νους ο εθισμένος στα ναρκωτικά, 23χρονος Μπάρι Κίναν. Πρόθεσή τους εξαρχής ήταν να απαγάγουν τον διάσημο νέο, να ζητήσουν λύτρα και μετά να τον παραδώσουν χωρίς να τον βλάψουν και ευτυχώς για την οικογένεια του αποδείχθηκαν ερασιτέχνες. Ο Σινάτρα τζούνιορ είχε μόλις εγκαινιάσει τις δικές του εμφανίσεις στο τραγούδι.

Η απαγωγή έγινε στις 8 Δεκεμβρίου 1963 σε ξενοδοχείο στα σύνορα Καλιφόρνιας και Νεβάδα. Στις 11 Δεκεμβρίου είχαν ήδη δοθεί τα χρήματα και είχε απελευθερωθεί το θύμα. Οι έρευνες του FBI στο σπίτι που κρατήθηκε ο γιος του Σινάτρα ανησύχησαν το τρίτο μέλος της συμμορίας, τον Ίργουιν ο οποίος ομολόγησε και παραδόθηκε στην Αστυνομία.

Στην δίκη που ακολούθησε ο βασικός δράστης, Κίναν, ισχυρίστηκε ότι την απαγωγή την σχεδίασε ο ίδιος ο γιος του Σινάτρα ελπίζοντας στη δημοσιότητα που θα έπαιρνε το θέμα. Ο ισχυρισμός αυτός σπίλωσε αμετάκλητα την υπόληψη του υιού Σινάτρα. Ωστόσο οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν και ειδικά ο Κίναν έμεινε 4.5 χρόνια στη φυλακή. Ο Φρανκ Σινάτρα τζούνιορ συνέχισε την πορεία του στον κόσμο του θεάματος χωρίς όμως να μπορέσει ποτέ να απαλλαγεί από τον βαρύ μύθο του πατέρα του.