"Η ατιμωρησία έφτασε σε αυτό το χάλι τα ελληνικά γήπεδα"

Ο Ντίνος Κούης, ο μεγαλύτερος παίκτης του Άρη τα τελευταία 40 χρόνια, μιλάει έξω από τα δόντια στο ΦΩΣ και στον Θέμη Σινάνογλου για το ελληνικό ποδόσφαιρο! 

"Η ατιμωρησία έφτασε σε αυτό το χάλι τα ελληνικά γήπεδα"

Ο Ντίνος Κούης μιλάει στον Θέμη Σινάγογλου για την ατιμωρησία στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

Ορισμένοι πια το έχουν ξεφτιλίσει με τους διαιτητές! Το μυαλό τους αντί για το ποδόσφαιρο είναι πώς θα επηρεάσουν το διαιτητή με κάθε τρόπο! Και δεν μιλάω μόνο για παίκτες. Μιλάω και για τους οπαδούς. Πάει ο άλλος στο γήπεδο, μπορεί να έχει τα προβλήματά του με τη δουλειά του ή την οικογένειά του, και ξεσπάει στους αθλητές και στους προπονητές. Έχει χαθεί κάθε ήθος. Αντί να χειροκροτήσει την ομάδα του και τον αντίπαλο ή έστω να τους ανεκτεί, πάει και κάνει κάθε είδους ασχήμιες”.

Όλοι έχουν ευθύνη για το χάλι στο οποίο έφτασε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Και οι παίκτες που ανέχονταν τη βία, και κυρίως οι διαιτητές και η αθλητική δικαιοσύνη και η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα που τόσα χρόνια δεν διέκοπταν τα ματς. Το κακό το άφησαν να μεγαλώσει και να γιγαντωθεί. Και οι ομάδες έχουν μεγάλη ευθύνη, οι διοικήσεις. Διότι δεν προστάτευαν την ίδια τους την ομάδα! Οι ίδιες οι ομάδες πρέπει να ξεριζώσουν το κακό από τις εξέδρες, και οι ίδιοι οι φίλαθλοι να σταματάνε κάποιον όταν τον βλέπουν να πετάει μέσα στο γήπεδο αντικείμενα. Έχουν πέσει μέσα στα γήπεδα κάθε λογής αντικείμενα. Αυτό γιατί δεν γίνεται στο εξωτερικό; Αν υπήρχαν βαριές τιμωρίες, θα σταμάταγαν αυτά. Το άφησαν να χαλάσει το ποδόσφαιρο. Παλιότερα ήμασταν αντίπαλοι 90 λεπτά και στο τέλος δίναμε τα χέρια. Και ο κόσμος στις εξέδρες καθόταν ανακατεμένοι”.

(Η πλήρης συνέντευξη έχει δημοσιευτεί στο ΦΩΣ της 1/3/2018)