Καραλής: "Ο ουρανός είναι δικός μου"

Ο Εμμανουήλ Καραλής, γιος Έλληνα δεκαθλητή, αυθόρμητος σε μια σπέσιαλ συνέντευξη στον Θέμη Σινάνογλου

Καραλής: "Ο ουρανός είναι δικός μου"
Ο Εμμανουήλ Καραλής μιλάει εφ' όλης της ύλης στο σημερινό ΦΩΣ...

Το φαινόμενο Εμμανουήλ Καραλής απολαυστικός στο ΦΩΣ!Ένα μεγάλο αστέρι έχει γεννηθεί στο παγκόσμιο άλμα επί κοντώ, αυτός λένε οι ειδικοί θα κάνει ό,τι και η Κατερίνα Στεφανίδη!

18 χρονών και έχει το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων (είχε και το παγκόσμιο ρεκόρ παίδων), το σώμα του ακόμα ψηλώνει και δυναμώνει- και όμως οι επιδόσεις του ήδη είναι κοντά στις καλύτερες των αντρών σε όλο τον κόσμο!

Πήδηξα πάνω από τα 5.78 μέτρα που είναι παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων. Αυτή τη στιγμή στους άντρες παγκοσμίως μπορείς να δεις χάλκινο μετάλλιο με 5.85. Και το χρυσό μπορεί να παίξει γύρω στα 6 μέτρα. Αυτή τη στιγμή έχω την 7η καλύτερη επίδοση στους άντρες σε όλο τον κόσμο”!

Είμαι 1.86 και είμαι 18 χρονών. Θα ψηλώνω ως τα 21 μου λένε οι ειδικοί. Στην ερώτηση αν αυτό είναι καλό ή κακό, η απάντηση είναι ότι εξαρτάται από τον αθλητή. Κάποιοι μπορούν να ελέγχουν το σώμα τους με ύψος 1.90, κάποιοι όχι. Γι' αυτό κάνω και ενόργανη γυμναστική με τον προπονητή μου, τον Απόστολο Πεσίνη, για να ελέγχω το σώμα μου”!

Προπονούμαι και με τον προπονητή του Σεργκέι Μπούμπκα, τον Βιτάλι Πετρόφ ο οποίος είναι μέντορας του προπονητή μου Βασίλη Μεγαλοοικονόμου. Αυτός λοιπόν πιστεύει ότι θα ξεπεράσω τα 6 μέτρα”!

Στο άλμα επί κοντώ πρέπει να είσαι γρήγορος, δυνατός και ελαστικός. Το ατού μου όμως πιστεύω ότι είναι η ψυχολογία. Η ψυχολογία στο άλμα επί κοντώ παίζει κυρίαρχο ρόλο. Όταν παίρνω φόρα, έχω πει ήδη από μέσα μου ότι τον έχω περάσει τον πήχη! Το μόνο που κάνω πριν είναι ότι φιλάω το σταυρό μου και τα κομποσκοίνια μου”.

Κάνουμε μαζί με την Κατερίνα Στεφανίδη προπόνηση στον ίδιο χώρο στο ΟΑΚΑ. Και πάμε μαζί στο Παγκόσμιο την Τρίτη. Εγώ αγωνίζομαι στις 4 Μαρτίου. Και είναι απ' ευθείας τελικοί, οπότε αγωνίζομαι με τους 12 καλύτερους άντρες όλου του κόσμου! Όχι εφήβους”.

(Η πλήρης συνέντευξη έχει δημοσιευτεί στο ΦΩΣ της 22/2/2018)