Αλέκος Σακελλάριος:«Αυτή η ηθοποιός είχε τα ωραιότερα μάτια του ελληνικού σινεμά»

Πέρασαν τόσες και τόσες ωραίες γυναίκες από τον ελληνικό κινηματογράφο που είναι κάπως παρακινδυνευμένο να πει κανείς πως μια από όλες αυτές είχε τα ωραιότερα μάτια...

Αλέκος Σακελλάριος:«Αυτή η ηθοποιός είχε τα ωραιότερα μάτια του ελληνικού σινεμά»

Ο Αλέκος Σακελλάριος υπερηφανευόταν πάντοτε ότι σε μια στιγμή κομβική για τον ελληνικό κινηματογράφο υπερασπίστηκε ενώπιον του Φίνου τα ωραιότερα μάτια που είχε ποτέ ελληνίδα ηθοποιός.

«Και να φανταστείτε», έλεγε, «ότι ο γλυκός μου ο Φίνος την έβγαλε αλλήθωρη την κοπέλα. Αν είναι δυνατόν!»

Είναι αλήθεια ότι ο. Φίνος είχε πάντοτε εμμονές ειδικά με τους πρωτοεμφανιζόμενους. Το ευτύχημα για αυτόν ωστόσο ήταν πως είχε πάντοτε στο πλάι του οξυδερκείς συνεργάτες που τον έβγαζαν από τις κακοτοπιές και διόρθωναν τις γκάφες του.

Εν πάση περιπτώσει ο Σακελλάριος λειτούργησε συχνά ως κυματοθραύστης, όπως τη στιγμή της διανομής των ρόλων για μια φιλόδοξη παραγωγή όπως η ταινία «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο». Χάρη στις άοκνες προσπάθειές του διασώθηκε η καριέρα της Τζένης Καρέζη και ο ελληνικός κινηματογράφος δεν έχασε τα ωραιότερα μάτια.

Αυτά τα μάτια ερωτεύθηκαν πολλοί, ανάμεσά τους και ο Αλαίν Ντελόν. Ο Σακελλάριος τα θεωρούσε πάντα τα ωραιότερα μάτια του ελληνικού σινεμά κι εμείς τα βλέπουμε σήμερα να μας κοιτάζουν μέσα από το πανί λαμπερά, ζαφειρένια, ακαταμάχητα!

https://youtu.be/S1CzoKxHfMc?list=PLubaifwtWlQ95NfQ5D8CqJZD2wBlj5T-F