Δαλιανίδης: «Δεν είναι η Λάσκαρη το ωραιότερο σώμα που πέρασε από το σινεμά!»

Ο μύθος της Λάσκαρη δεν ήταν ο μοναδικός στον ελληνικό κινηματογράφο

Δαλιανίδης: «Δεν είναι η Λάσκαρη το ωραιότερο σώμα που πέρασε από το σινεμά!»

Πέρασαν καλλονές και καλλονές από το πανί και όλοι εμείς που αγαπήσαμε τις ταινίες του παλιού εμπορικού κινηματογράφου έχουμε την εντύπωση πως το απόλυτο γυναικείο κορμί ανήκει στην Ζωή Λάσκαρη.

Ο μπαρουτοκαπνισμένος Γιάννης Δαλιανίδης, ωστόσο, ήρθε να καταρρίψει αυτό το μύθο και το έκανε χωρίς να αποκαθηλώσει την Ζωίτσα αλλά δίνοντας επιπλέον πόντους σε μια άλλη πανέμορφη σταρ που ακούει στο όνομα Ρίκα Διαλυνά. Ο σκηνοθέτης των μεγάλων επιτυχιών παραδέχεται πως είχε μόνο καλές στιγμές να θυμάται από το «στρατιωτάκι» τη Ρίκα. Μίλησε για ευγένεια ψυχής, για άψογη συμπεριφορά και παίξιμο.

Έκανε όμως και μια τολμηρή αναφορά στο σώμα της Ρίκας Διαλυνά που το παρομοίασε με αυτό της Ράκελ Γουέλς και κατέληξε λέγοντας: «Σαν τη Ρίκα δεν έχει άλλη. Ασφαλώς ένα από τα ωραιότερα σώματα παγκοσμίως που πέρασαν μπροστά από τις κινηματογραφικές κάμερες και το χάρηκαν χιλιάδες θεατές. Παρόλα αυτά ακόμα και στις τολμηρότερες εμφανίσεις της εισέπραττες μόνο μια αισθητική συγκίνηση και ποτέ αισθησιακή χυδαότητα».

Η Ρίκα Διαλυνά έλαμψε ως άπιαστο όνειρο σε ταινίες όπως «Λαός και Κολωνάκι» αλλά κι ένας «Βλάκας και μισός». Ήταν αυτή που αμφισβήτησε την παντοκρατορία της Βουγιουκλάκη στο περίφημο πάρτι του ελληνικού σινεμά στις Κάννες. Χωρίς ποτέ να γίνει το όνομά τη συνώνυμο της μεγάλης ντίβας κατάφερε να αφήσει πίσω της τον μύθο της ωραιότερης σταρ του ελληνικού σινεμά.