Αυτή ήταν η πιο καλοντυμένη ηθοποιός του ελληνικού σινεμά σύμφωνα με τους σκηνοθέτες

Αν πιστέψουμε όσα έλεγαν κατ' ιδίαν οι σκηνοθέτες, μία είναι η πιο καλοντυμένη ηθοποιός του ελληνικού σινεμά

Αυτή ήταν η πιο καλοντυμένη ηθοποιός του ελληνικού σινεμά σύμφωνα με τους σκηνοθέτες

Στη χρυσή δεκαετία 55-65 γεννήθηκαν και παρήλασαν τα μεγάλα ονόματα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Σε αυτή τη δεκαετία είδαμε το αστέρι της Αλίκης Βουγιουκλάκη να μεσουρανεί σε επίπεδο δημοφιλίας αλλά δεν ήταν η μόνη που έλαμπε. Παρουσίες όπως η Ζωή Λάσκαρη, η Μάρθα Καραγιάννη, η Μαίρη Χρονοπούλου ή η Μάρω Κοντού διεκδίκησαν επί ίσοις όροις τίτλους ομορφιάς και κομψότητας.

Ο Γιάννης Δαλιανίδης μας αποκαλύπτει ότι την εποχή εκείνη οι ηθοποιοί έφερναν στα κινηματογραφικά στούντιο τα ρούχα που θα φορούσαν στις ταινίες. Ο γνωστός σκηνοθέτης εξαίρει στο σημείο αυτό την Τζένη Καρέζη, θεωρώντας πως η θητεία της στο Εθνικό θέατρο και η εν γένει κουλτούρα της τής έδινε ένα προβάδισμα σε σχέση με τις υπόλοιπες σταρ ακόμα και στο ντύσιμο.

Στις κλασικές ταινίες της δεκαετίας 55-65 όπου πρωταγωνιστεί η Τζένη, βλέπεις πάντα ένα καλοντυμένο κορίτσι με ισορροπία και γούστο στις ενδυματολογικές της επιλογές. Την σικάτη αυτή πλευρά της Καρέζη εξήρε επίσης και ο πρώτος διδάξας, ο Αλέκος Σακελλάριος. Η Καρέζη, όπως την βλέπουμε στις ταινίες της εποχής εκείνης, σου δίνει την εντύπωση πως είναι μπροστά από την εποχή της και θα μπορούσε και σήμερα να περνιέται ηθοποιός της μόδας.