Με αυτή την Ελληνίδα σταρ ήθελαν να δουλεύουν όλοι οι σκηνοθέτες

Αναγνωρίζοντας την υποδειγματική της συμπεριφορά στα κινηματογραφικά στούντιο δεν υπήρχε σκηνοθέτης που να μην ήθελε να δουλέψει με αυτή την ηθοποιό

Με αυτή την Ελληνίδα σταρ ήθελαν να δουλεύουν όλοι οι σκηνοθέτες

Είναι ένα γεγονός που επιβεβαιώνει ο Γιάννης Δαλιανίδης. Η ηθοποιός στην οποία αναφερόμαστε, ένα από τα ιερά τέρατα της μεγάλης οθόνης, ήταν το αγαπημένο παιδί όλων των κινηματογραφικών συνεργείων.

Ο Δαλιανίδης αναφέρει συγκεκριμένα: «Άψογη σε όλα. Έφερνε τα ρούχα που χρειαζόταν -εκείνη την εποχή οι ηθοποιοί έφερναν τα ρούχα που φορούσαν στην ταινία- και δεν είχε ποτέ μαζί της πρόβλημα κειμένου. Ερχόταν πάντα διαβασμένη. Γενικά η συμπεριφορά της ήταν συμπεριφορά κυρίας. Ήταν τόσο αξιοπρεπής, που μπροστά της δεν λέγαμε ποτέ ανέκδοτα σόκιν, που τόσο συνηθίζεται στο πλατό. Δεν υπήρχαν διαφωνίες ή και καβγάδες: Φυσικά υπήρχαν, όλα όμως γίνονταν σε επίπεδο κυρίων γιατί η Τζένη σου επέβαλλε το σεβασμό».

Φυσικά μιλάμε για την Τζένη Καρέζη, η οποία ήταν γνωστή για την υποδειγματική της συμπεριφορά. Όλοι αναγνώριζαν την υπεροχή που της έδινε η θητεία της στο «Εθνικό» και πρώτο από όλους το φιλοθέαμον κοινό το οποίο την θεωρούσε μια πολύ σοβαρή ηθοποιό. Η αγάπη του κόσμου και η φήμη που εξαργύρωσε ποτέ δεν αλλοίωσε τον χαρακτήρα της. Επαγγελματίας με όλη τη σημασία της λέξης φρόντιζε να είναι πάντα στην ώρα της και είχε παράπονο με τους συναδέλφους της που συνήθως την έστηναν.

Μια φορά στα γυρίσματα της ταινίας «Το τρελοκόριτσο» είχε πει στον Δαλιανίδη (που ήταν τότε βοηθός σκηνοθέτη). «Τι γίνεται βρε Γιάννη; Γιατί αργούνε; Μήπως μας περνάνε για ψώνια;»