Ποιος είπε ότι ο Εξαρχάκος ήταν κωμικός;

Πρωταγωνιστής της τελευταίας δύσκολης περιόδου του ελληνικού σινεμά, ο Χρόνης Εξαρχάκος ήταν ως; ηθοποιός 1  σε 2

Ποιος είπε ότι ο Εξαρχάκος ήταν κωμικός;

Λέμε συχνά ότι η κωμωδία βασίζεται στο δράμα και η τραγωδία σε μια βαθιά αίσθηση χιούμορ, συναινώντας στην άποψη ότι ένας ηθοποιός πατά με το ένα πόδι στην χώρα του γέλιου και με το άλλο στην τραγική σύλληψη της ζωής.

Στον ελληνικό κινηματογράφο πάμπολλα είναι τα παραδείγματα ηθοποιών που ακροβατούσαν ανάμεσα στην κωμωδία και στο δράμα: Αλεξανδράκης, Καρέζη, Παπαμιχαήλ, Παπαγιαννόπουλος, Κωνσταντάρας είναι μόνο μερικά από τα πιο τρανταχτά ονόματα που αποδείχτηκαν «διπρόσωποι» στη μεγάλη οθόνη.

Ο Χρόνης Εξαρχάκος είναι ίσως ο τελευταίος μιας γενιάς ηθοποιών που κράτησαν ψηλά τη σημαία του λαϊκού κινηματογράφου. Όλοι εμείς που ξαναβλέπουμε σήμερα τις ταινίες του με το ίδιο πάθος και τον ίδιο ενθουσιασμό, τον έχουμε κατατάξει απλά στους κορυφαίους κωμικούς ενώ μας έχει δώσει δείγματα σπουδαίας δραματικής ερμηνείας σε διάφορες ταινίες. Ο Γιάννης Δαλιανίδης δημιουργός μιας κατοχικής ταινίας του '70 μιλούσε πάντοτε με τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο του Χρόνη και την επίδειξη του δραματικού στοιχείου που μας κάνει στο «Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο». Συγκεκριμένα λέει ο Δαλιανίδης: «Παίζουν λαμπροί ηθοποιοί σε αυτή την ταινία, αυτός όμως που κλέβει την παράσταση είναι ο Χρόνης Εξαρχάκος με την εντυπωσιακή ερμηνεία του».