Αυτός ο σταρ του παλιού ελληνικού σινεμά ήταν ο καλύτερος ηθοποιός-τραγουδιστής

Ανάμεσα στους αστέρες του πολιού ελληνικού κινηματογράφου πολλοί/πολλές έκαναν επίδειξη των φωνητικών τους ικανοτήτων στις ταινίες. Επιλέξαμε τον καλύτερο

Αυτός ο σταρ του παλιού ελληνικού σινεμά ήταν ο καλύτερος ηθοποιός-τραγουδιστής

Οι ηθοποιοί, ή τουλάχιστον οι περισσότεροι από αυτούς, δεν διστάζουν να τραγουδήσουν μπροστά στο φακό όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Σε πολλές ταινίες, πρωταγωνιστές που αγαπήσαμε ερμήνευσαν με το δικό τους τρόπο τραγούδια που συνήθως γράφτηκαν για τις ανάγκες του έργου.

Θα θυμόμαστε πάντοτε τις ερμηνείες του Δημήτρη Παπαμιχαήλ και της Αλίκης Βουγιουκλάκη, της Τζένης Καρέζη και του Νίκου Ξανθόπουλου. Ο Γιώργος Μούτσιος, η Μαίρη Χρονοπούλου, ο Ορέστης Μακρής τραγούδησαν για χάρη του σινεμά. Ακόμα και τραγουδιστές όπως ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Ρένα Βλαχοπούλου και ο Γιάννης Βογιατζής υποδύθηκαν ανάλογους ρόλους αλλά αυτοί παραμένουν εκτός συναγωνισμού.

Από όλους τους ηθοποιούς-τραγουδιστές που παρέλασαν κατά καιρούς από το σελιλόιντ εμείς διαλέξαμε την «σύμπραξη» Καζαντζίδη-Κούρκουλου στο εμβληματικό «Ποιος δρόμος είναι ανοιχτός» που ακούστηκε στην ταινία «Οι Αδίστακτοι». Στην εν λόγω σκηνή ο Κούρκουλος σηκώνεται, παίρνει αγκαλιά τον Στέλιο και αναλαμβάνει να τραγουδήσει τη δεύτερη στροφή μαζί με την Μαρινέλλα. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, αν σκεφτεί κανείς ότι ανταγωνίζεται τον τραγουδιστή των τραγουδιστών. Για αυτή την ερμηνεία του, του απονέμουμε τον τίτλο του καλύτερου ηθοποιού-τραγουδιστή.