Αυτοί είναι οι 3 Έλληνες ηθοποιοί που δεν έπαιξαν ποτέ κωμικούς ρόλους

Πρωταγωνίστησαν σε πολλές ταινίες χωρίς ούτε ένα ίχνος κωμικού στοιχείου

Αυτοί είναι οι 3 Έλληνες ηθοποιοί που δεν έπαιξαν ποτέ κωμικούς ρόλους

Λένε συχνά πως το τραγικό και το κωμικό στοιχείο ενυπάρχει σ' έναν άνθρωπο, πόσω μάλλον σ' έναν ηθοποιό και η αλήθεια είναι ότι τόσο στο θέατρο όσο και στο σινεμά οι ανάμεικτοι ρόλοι είναι κάτι περισσότερο από σύνηθες φαινόμενο.

Στην περίπτωση του παλιού ελληνικού κινηματογράφου βλέπουμε συχνά τους μεγάλους ηθοποιούς του παρελθόντος να επιδίδονται σε «κωμικοτραγικούς» με κοινό παρονομαστή τη δραματική ένταση στους δύο αντίθετους πόλους της υποκριτικής.

Υπάρχουν όμως και τρεις ηθοποιοί, που είτε γιατί κωμικά ήταν δυσλεκτικοί είτε για τις ανάγκες ενός προτύπου το οποίο λάνσαραν απαρέγκλιτα, δεν τόλμησαν να γυρίσουν ούτε μια σκηνή με κωμικό στοιχείο. Τυχαίνει πάντως αυτοί οι τρεις να συμβολίζουν τα «σκληρά αγόρια» του ελληνικού σινεμά, άντρες που δεν αστειεύονται ούτε για... αστείο!

Γιώργος Φούντας, Νίκος Κούρκουλος και Κώστας Καζάκος πέρασαν αλλά δεν... ακούμπησαν ποτέ το στοιχείο της κωμωδίας στους ρόλους που ερμήνευσαν. Δεν άφησαν, κοντολογίς, ούτε μια σκηνή γέλιου, δεν επέτρεψαν στους μορφασμούς του προσώπου, στις ατάκες και στις κινήσεις του να διαφανεί έστω μια χαραμάδα αυτοσαρκασμού, μια μικρή υπόνοια χιούμορ. Άτεγκτοι και σκληροί μέχρι το τέλος ανέπτυξαν τη μονοδιάστατη αντίληψη του δράματος για την οποία είναι σήμερα γνωστοί.

Δεν ξέρουμε αν το κωμικό στοιχείο χάνεται ή αλλοιώνεται με τα χρόνια, παρατηρούμε όμως πως και ηθοποιοί όπως ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ που είχε την κωμωδία στο πετσί του, έχασαν την εσάνς του χιούμορ μαζί με την νιότη τους.