«Ραντεβού στην Κέρκυρα», στη σκιά τεσσάρων γιγάντων

Στα τέλη του '50 μια αισθηματική κομεντί φέρνει Αλεξανδράκη και Καρέζη στην Κέρκυρα όπου παραθερίζουν Πίτερ Ουστίνοφ και Χένρι Φόντα

«Ραντεβού στην Κέρκυρα», στη σκιά τεσσάρων γιγάντων

Το «Ραντεβού στην Κέρκυρα» ήταν μια αισθηματική κομεντί, παραγωγής Ολύμπια Φιλμ σε σενάριο Ιάκωβου Καμπανέλλη και σκηνοθεσία Ντίμη Δαδήρα, βασισμένο σε ιστορία του Γιώργου Ολύμπιου. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έπαιξαν δύο αστέρες από το βαρύ πυροβολικό του εγχώριου σόου μπιζ. Αλέκος Αλεξανδράκης και Τζένη Καρέζη μπλέκονται σε ένα ερωτικό ειδύλλιο στο οποίο ο πρώτος βρίσκει επιτέλους τον μάστορά του. Τη μουσική έχει γράψει ο Μάνος Χατζιδάκις ενώ το τραγούδι των τίτλων «Κάπου υπάρχει η αγάπη μου», το ερμηνεύει η Νανά Μούσχουρη.

Την εποχή εκείνη ο ελληνικός κινηματογράφος ήταν ένα μικρό Χόλιγουντ, το δικό μας Χόλιγουντ, που ψυχαγωγούσε ένα πολύπαθο λαό στα χρόνια της μετεμφυλιακής διαδρομής του. Την ίδια στιγμή το μεγάλο και αυθεντικό Χόλιγουντ, η διεθνής κινηματογραφική βιομηχανία βρισκόταν ήδη στις δόξες της.

Δύο από τους διεθνείς αστέρες, ο Πίτερ Ουστίνοφ και ο Χένρι Φόντα, παραθέριζαν το ίδιο εκείνο καλοκαίρι του 1959 στο νησί της Κέρκυρας. Λάτρεις της Ελλάδας αμφότεροι έρχονταν να απολαύσουν το λατρεμένο ελληνικό καλοκαίρι, το φως, τη θάλασσα και την μαγεία μιας Ιστορίας που το άρωμά της κρατά μέχρι σήμερα.

Το φωτογραφικό στιγμιότυπο απαθανατίζει δύο κόσμους διακριτούς, με ανθρώπους-σύμβολα μιας εποχής που δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να αφήσουμε πίσω μας.