Η ωραιότερη γυναίκα του ελληνικού σινεμά σύμφωνα με την Έλλη Λαμπέτη

«Αν διέθετα το πρόσωπό της ίσως να είχα δεχτεί την πρόταση του Χόλιγουντ», είχε πει κάποτε η Έλλη Λαμπέτη για νεαρή συνάδελφό της

Η ωραιότερη γυναίκα του ελληνικού σινεμά σύμφωνα με την Έλλη Λαμπέτη

Η Έλλη Λαμπέτη υπήρξε μια από τις πιο γοητευτικές ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Η ίδια όμως ήταν εξίσου γενναιόδωρη, δείγμα της αξιοσύνης της, ώστε να παραδεχτεί πως υπήρχαν και ομορφότερες γυναίκες από εκείνη στο στίβο του θεάματος τη δεκαετία του '60.

Η Λαμπέτη είχε πει, χαρακτηριστικά: «Αν διέθετα το πρόσωπο της Ναθαναήλ ίσως και να είχα δεχτεί την πρόταση για το Χόλιγουντ».

Η Ελένη Ναθαναήλ έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην ταινία «Κάτι να καίει», σε ηλικία 16 ετών και αμέσως... έκαψε καρδιές!

Την εποχή που η Βουγιουκλάκη μεσουρανούσε στη Φίνος απείλησε πως δεν θα τιμήσει με την παρουσία της μια κρουαζιέρα VIP αν τυχόν έδινε το παρών και η Ελενα.

Η Έλενα Ναθαναήλ από την πλευρά της, αναφερόμενη στην πανθομολογούμενη ομορφιά της είχε πει σε μια συνέντευξη: μιλώντας για τη μαμά της: «Δεν είχατε δει τη μητέρα μου νέα γι αυτό λέτε εμένα όμορφη».

Η ομορφιά της ήταν ασφαλώς εισιτήριο για την είσοδό της στον αστραφτερό κόσμο της σόου μπιζ αλλά κάποιες φορές στάθηκε και εμπόδιο, όπως για παράδειγμα στον «Εγωισμό» του Γιάννη Δαλιανίδη. Η Ναθαναήλ ήταν αρχική επιλογή για το ρόλο της Αλίκης δίπλα στη Ζωή Λάσκαρη και τον Σπύρο Φωκα, όμως τελικά ο ρόλος πάει στη Τζένη Ρουσσέα. Όσο ωραία κι αν ήταν τότε η Λάσκαρη, θα φαινόταν μάλλον αναληθοφανές να εγκαταλείψει ένας άντρας την Έλενα Ναθαναήλ για οποιαδήποτε άλλη γυναίκα.