Να και κάτι που δεν ξέραμε για τον Λάμπρο Κωνσταντάρα

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας χάρις στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο μπήκε σε όλα τα σπίτια 

Να και κάτι που δεν ξέραμε για τον Λάμπρο Κωνσταντάρα

Ένας δημοφιλής ηθοποιός σαν τον Κωνσταντάρα που έγινε ο δικός μας άνθρωπος χάρις σε αναρίθμητες ταινίες του παλιού σινεμά, δεν ήταν απαραίτητα και «ανοιχτό βιβλίο».

Βλέπεις έναν άνθρωπο δυναμικό και πληθωρικό μπροστά από το φακό, έναν άνθρωπο με μοντέρνες αντιλήψεις και δυσκολεύεσαι πολύ να φανταστείς κάτι απλό.

Ο γιος του ο Δημήτρης Κωνσταντάρας περιέγραφε τον πατέρα του εν δράσει λέγοντας τα εξής:

«Στα γυρίσματα πήγαινε πρώτος και έφευγε τελευταίος. Ήταν μελετημένος και πειθαρχούσε. Έκανε τους πάντες να σκάνε στα γέλια πριν από το γύρισμα αλλά την ώρα της δουλειάς, πάντα σοβαρός, σωστός δυνάστης. Ήταν πολύ περιποιητικός και καλός με τους τεχνικούς, φιλαράκι με όλους. Δημοφιλέστατος στα συνεργεία. Δεν ανακατευόταν στη δουλειά τους. Δεν είχε πάει ποτέ στο μοντάζ. Ήταν κατά της τεχνολογίας και το αντικείμενο αυτό δεν το έμαθε ποτέ. Για τον ίδιο λόγο δεν έμαθε ποτέ να οδηγεί αυτοκίνητο. Ήταν κάτι έξω από τη φιλοσοφία του».

Ο Λάμπρος πάντως στο σινεμά είχε προλάβει να κάνει το κομμάτι του ως σοφέρ με τραγικά αποτελέσματα. Στην ταινία «Ούτε γάτα ούτε ζημιά» όπου πρωταγωνιστούσε ο Λογοθετίδης, ο νεαρός Κωνσταντάρας θεώρησε απλό να μετακινήσει λίγα μέτρα το αυτοκίνητο που είχε δανειστεί ο Φίνος για την παραγωγή και κατάφερε να το ξεχαρβαλώσει πλήρως!

Ένα είναι σίγουρο: Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας δεν έμαθε ποτέ να οδηγεί!