Η Καρέζη είχε κάτι που δεν είχε η Βουγιουκλάκη

Στο μπρα-ντε-φερ  του ελληνικού σινεμά η Καρέζη φαίνεται να υπερισχύει της Βουγιουκλάκη σε ένα τουλάχιστον  σημείο

Η Καρέζη είχε κάτι που δεν είχε η Βουγιουκλάκη

Καρέζη και Βουγιουκλάκη μοιράστηκαν τη δημοφιλία από τα χρυσά χρόνια του ελληνικού κινηματογράφου και θα έλεγε κανείς ότι η Αλίκη ήταν πάντα λίγο πιο μπροστά στην αγάπη του κόσμου.

Η Καρέζη, ωστόσο, αποδείκνυε συχνά ότι ήταν καλύτερη ηθοποιός και υπάρχει τουλάχιστον ένα σημείο στο οποίο υπερτερεί καθαρά. Από τη στιγμή που η Τζένη Καρέζη ανακάλυψε το κωμικό της δαιμόνιο δεν το άφησε ποτέ να ατονήσει και μας έδωσε εξαιρετικούς ρόλους σε κωμωδίες που άφησαν εποχή.

Αξιοποιώντας το δραματικό της υπόβαθρο η Καρέζη δεν ξέπεσε ποτέ σε αφελείς ερμηνείες, και κατάφερνε πάντα να βγάλει το γέλιο με δεξιοτεχνία και αξιοπρέπεια.

Κλασική στιγμή παραμένει ασφαλώς η ταινία «Δεσποινίς Διευθυντής», στην οποία η Καρέζη με την κεκτημένη ταχύτητα της θεατρικής επιτυχίας και με ένα ρόλο που τον ένιωθε στο πετσί της, παρέδωσε μαθήματα κωμωδίας δίπλα στον εξίσου απολαυστικό Αλέκο Αλεξανδράκη.

Η Βουγιουκλάκη, αντίθετα, πρωταγωνίστησε σε ένα σωρό κωμωδίες, αισθηματικές, κοινωνικές, χωρίς ποτέ να πείσει για το κωμικό της ταλέντο. Ακόμα και στις ταινίες που έσπασαν ταμεία όπως «Το ξύλο βγήκε απ' τον Παράδεισο» η κωμική συνεισφορά της εθνικής μας σταρ λογίζεται ως μηδαμινή.

Η κωμωδία δεν είναι εύκολο πράγμα και σημαντικοί ηθοποιοί όπως ο Νίκος Κούρκουλος δεν τόλμησαν καν να την αγγίξουν. Η Βουγιουκλάκη τουλάχιστον προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε σπουδαία πράγματα σε αντίθεση με την Τζένη Καρέζη.