Πρωτοφανές αυτό που πέτυχε η ταινία «Το ξύλο βγήκε απ' τον Παράδεισο»

Η ταινία που εκτόξευσε την καριέρα της Αλίκης Βουγιουκλάκη το 1959 πέτυχε κάτι που δεν θα το πιστεύετε!

Πρωτοφανές αυτό που πέτυχε η ταινία «Το ξύλο βγήκε απ' τον Παράδεισο»

Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο είναι μια ελληνική αισθηματική κωμωδία σε σενάριο και σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου, που εγκαινιάζει τη συνεργασία της Βουγιουκλάκη και της Φίνος Φιλμ.

Η κλασική αυτή ταινία είναι μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του ελληνικού σινεμά. Ο ρόλος της Λίζας Παπασταύρου, εκτόξευσε την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την έκανε γνωστή στο πανελλήνιο. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο στο Πρώτο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1960, βραβεύτηκε ως μια από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες της πενταετίας 1955-1960.

Η ταινία διεκδικεί ακόμα μια πρωτιά, καθώς πρόκειται για την παρθενική συνεργασία της Αλίκης με τον Μάνο Χατζιδάκι συνεργασία που έμελλε να μακροημερεύσει. Το σινγκλ της ταινίας, που περιείχε το «Γκρίζο γατί» (πιο γνωστό ως «Νιάου, βρε γατούλα») και το «Έχω ένα μυστικό», έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και αποτέλεσε τον πρώτο χρυσό δίσκο στην Ελλάδα.

Αλλά το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι πως η ταινία αυτή είχε τόσο μεγάλη επιτυχία, ώστε κατά τη χειμερινή περίοδο άνοιξαν και οι θερινοί κινηματογράφοι, για να μπορέσουν να ικανοποιήσουν το κοινό, το οποίο ήθελε απεγνωσμένα να τη δει. Η ταινία θεωρείται πως κατέχει το ρεκόρ της μεγαλύτερης θέασης στην Ελλάδα, καθώς μέσα στα πρώτα δέκα χρόνια, την είδαν πάνω από δέκα εκατομμύρια Έλληνες.