Φίνος για αυτό τον συνθέτη: «Τι μουσική να μου γράψει αυτός ο γέρος!»

Ο Φιλοποίμην Φίνος αρνιόταν τη συνεργασία σε αυτό τον συνθέτη γιατί νόμιζε πως ήταν πια ηλικιωμένος. 

Φίνος για αυτό τον συνθέτη: «Τι μουσική να μου γράψει αυτός ο γέρος!»

Ήταν εκτελεστής της τζαζ με σημαντική θητεία και συνεργασίες στα χρόνια που έζησε στην Αμερική. Αγαπούσε όμως και τον κινηματογράφο και η μουσική για το σινεμά του φαινόταν πάντα ως πρόσκληση

«Δεν φτάνει να είσαι καλός συνθέτης, χρειάζεται να είσαι και έξυπνος άνθρωπος για να γράψεις κινηματογραφική μουσική», εξηγούσε.

Όταν ο Γιάννης Δαλιανίδης τον πρότεινε στον Φίνο εκείνος του είπε: «Μα τι να τον κάνω; Αυτός είναι γέρος, είναι στυμμένο λεμόνι». Γιατί το είπε αυτό; Γιατί τον άκουγε να παίζει από το 1938 ως σολίστας στην Ελληνική ραδιοφωνία.

Όταν τον είδε μπροστά του είπε: «Α, εσείς θα είστε ο γιος του Μίμη Πλέσσα!»

Ο Μίμης Πλέσσας έγινε ο σχεδόν αποκλειστικός μουσικός της Φίνος Φιλμ στη δεκαετία του '60 και μέχρι το 1976, και ο καλλιτεχνικός δημιουργός όλων των μιούζικαλ του ελληνικού σινεμά.

Όταν ο Φίνος αντίκρυσε την οργάνωση και την σχολαστικότητα του Πλέσσα στα γυρίσματα της ταινίας «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» έτριβε τα μάτια του.

Σημειωτέο πως η πρώτη ταινία με μουσική του Πλέσσα ήταν η κωμωδία «Να πεθερός να μάλαμα!». Η δεύτερη το θρυλικό «Έγκλημα στα Παρασκήνια».