Ποια ταινία 30 χρόνια μετά έκοψε περισσότερα εισιτήρια από την τελευταία ταινία της Φίνος

Το 1977 πεθαίνει ο Φίνος και η τελευταία του ταινία που προβλήθηκε την ίδια χρονιά έκοψε λιγότερα εισιτήρια από μια ταινία της δεκαετίας του' 40 που ξαναβγήκε στους κινηματογράφους

Ποια ταινία  30 χρόνια μετά έκοψε περισσότερα εισιτήρια από την τελευταία ταινία της Φίνος

Όλα τα ωραία τελειώνουν κάποτε, έτσι έσβησε και ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος, βιώνοντας μια θλιβερή παρακμή που έγινε αισθητή και από την προσέλευση του κοινού στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Το 1977 έκλεισε η Φίνος Φιλμ αμέσως μετά τον θάνατο του ιδρυτή της. Η τελευταία ταινία που βγήκε από τα στούντιο της, «Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται» με πρωταγωνιστή τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο δεν έτυχε ιδιαίτερα μεγάλης υποδοχής από τους σινεφίλ της εποχής εκείνης.

Είναι πραγματικά απίστευτο αλλά μια ταινία της δεκαετίας του '40 που προβλήθηκε εκ νέου εκείνη τη χρονιά, έκοψε περισσότερα εισιτήρια από την καινούργια.

Πρόκειται βέβαια για τη μνημειώδη κωμωδία με τίτλο «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» και με πρωταγωνιστή ποιον άλλο; Τον μεγάλο Βασίλη Λογοθετίδη. Πρόκειται για μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού έργου των Σακελλάριου και Γιαννακόπουλου. Ο Σακελλάριος το μετέφερε εν μέσω εμφυλίου στον κινηματογράφο κρατώντας τον βασικό θίασο στους αντίστοιχους ρόλους. Ήταν μια συμφιλιωτική κωμωδία που επιβράβευσε το κοινό και στη δεκαετία του '40 αλλά και στο τέλος της χρυσής εποχής του κινηματογράφου.

Τα μεγάλα έργα και οι μεγάλοι ηθοποιοί είναι παντός καιρού!