Βουγιουκλάκη: «Ό,τι έγινα στο σινεμά το οφείλω στην Έλλη Λαμπέτη!»

Ένα «όχι» της Λαμπέτη ήταν αρκετό για να συναντηθεί η Βουγιουκλάκη με τη διασημότητα

Βουγιουκλάκη: «Ό,τι έγινα στο σινεμά το οφείλω στην Έλλη Λαμπέτη!»

Το 1953 η Έλλη Λαμπέτη γύριζε την ταινία «Κυριακάτικο ξύπνημα». Την ίδια εποχή είχε γραφτεί ένα σενάριο ειδικά για εκείνη με τίτλο, «Το Ποντικάκι».

Η ίδια όμως δεν κατάφερε να ανταποκριθεί και στις δύο ταινίες ταυτόχρονα.

Η Ανζερβός, η παραγωγός εταιρία, έψαχνε αγωνιωδώς μια πρωταγωνίστρια και τότε ο Πέλος Κατσέλης είπε στον Τσιφόρο, που έκανε τη σκηνοθεσία, ότι υπήρχε μια μικρή στη δραματική σχολή που κατά τη γνώμη του μπορούσε να τα καταφέρει καλά στον κινηματογράφο.

Η μικρή δεν ήταν άλλη από την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία ήρθε στο στούντιο και έκανε το δοκιμαστικό. Φαίνεται πως έπεισε αμέσως τους συντελεστές της ταινίας.

Η ίδια η Βουγιουκλάκη πάντως είχε να το λέει πως με το μακιγιάζ προσπάθησαν να καλύψουν το παιδικό της πρόσωπο κι έτσι την παραμόρφωσαν αφαιρώντας της όλη τη φωτογένεια. Το αποτέλεσμα την απογοήτευσε τόσο ώστε αποφάσισε να μην ξαναπαίξει στον κινηματογράφο. Στη συνέχεια βέβαια άλλαξε γνώμη και πάντα μνημόνευε την Έλλη Λαμπέτη δίχως το «όχι» της οποίας ίσως να μην είχε γίνει τίποτα...

Η ταινία αυτή θεωρήθηκε σταθμός για το ελληνικό σινεμά όχι μόνο γιατί υπήρξε το ντεμπούτο της Αλίκης αλλά και γιατί πρόκειται για την πρώτη αστυνομική ταινία στην Ελλάδα.