Ο Φίνος δεν είπε ποτέ όχι σε αυτόν τον σκηνοθέτη

Σκηνοθέτης που ταυτίστηκε με την ακμή του ελληνικού σινεμά στα χρόνια του '60 είχε να το λέει πως δεν απορρίφθηκε ποτέ από τον Φίνο

Ο Φίνος δεν είπε ποτέ όχι σε αυτόν τον σκηνοθέτη

Η εποχή του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, είναι εποχή παντοδυναμίας του Φιλοποίμενα Φίνου και δεν ήταν λίγες οι φορές που ο υπερπαραγωγός έκοψε τη φόρα σε σκηνοθέτες και ηθοποιούς απορρίπτοντας σενάρια ή συμμετοχή σε κάποια ταινία.

Ο Φίνος είχε ένα ιδιαίτερο αισθητήριο για να μυρίζεται την επιτυχία, το απέδειξε πάμπολλες φορές και μπορεί κανείς να πιστώσει σπουδαίες ταινίες στο ενεργητικό του.

Υπάρχει πάντως ένας σκηνοθέτης που μπορεί να υπερηφανεύεται πως ο Φίνος ποτέ δεν του αρνήθηκε κάποιο σενάριο. Κι αυτός ήταν ο Γιάννης Δαλιανίδης που δεν θυμάται ούτε μία φορά τον παραγωγό να του λέει: «Όχι, Γιάννη, αυτό δεν θα το κάνουμε!». Κάτι που συνέβαινε με άλλους συναδέλφους του.

Φαίνεται πως ο Φίνος είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Δαλιανίδη και αναγνώριζε στο πρόσωπό του τον ανανεωτή του ελληνικού κινηματογράφου σε όλη τη δεκαετία του '60. Με τον «Κατήφορο» του Δαλιανίδη είχε κάποιες αντιρρήσεις και άλλαξε το τέλος της ταινίας. Ο Δαλιανίδης πάντως παραδέχτηκε πως χάρη σε αυτή την αλλαγή η ταινία του έγινε επιτυχία. Ο Φίνος είχε αντιρρήσεις και για την παρουσία του Κούρκουλου αλλά ο Δαλιανίδης ήταν αμετάπειστος, επέμεινε και δικαιώθηκε.

Η σχέση Φίνου και Δαλιανίδη φαίνεται τελικά να ήταν η πιο αρμονική μεταξύ παραγωγού και σκηνοθέτη στην ταραχώδη ιστορία του παλιού ελληνικού σινεμά και γέννησε ωραίες ταινίες όπως η «Χαρτοπαίχτρα» με την Ρένα Βλαχοπούλου.