Σε αυτή την κωμωδία τα... αδέρφια είχαν ερωτικό δεσμό και δεν το ξέραμε

Κωμική, σατιρική ταινία που άφησε εποχή και στην οποία ο αδερφός και η αδερφή ήταν εραστές!

Σε αυτή την κωμωδία τα... αδέρφια είχαν ερωτικό δεσμό και δεν το ξέραμε

Από τις τελευταίες εκλάμψεις του καλού ελληνικού κινηματογράφου, η ταινία αυτή παραγωγής Φίνος Φιλμ γυρίστηκε το 1969 σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη.

Απορεί κανείς πώς η Απριλιανή λογοκρισία επέτρεψε να περάσουν τόσα μηνύματα από μια ελληνική ταινία στην καρδιά της επταετούς δικτατορίας.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Αλέκος Αλεξανδράκης, η Έλενα Ναθαναήλ και ο Γιώργος Κωνσταντίνου, που υποδύεται τον αδερφό της. Τα κινηματογραφικά αδέρφια όμως εκείνη την εποχή συζούσαν και απολάμβαναν τον έρωτά τους. Η Ναθαναήλ ήταν μόλις 22 χρονών και ο Γιώργος Κωνσταντίνου 35 αλλά η διαφορά ηλικίας δεν τους πτόησε.

Η ταινία φυσικά δεν είναι άλλη από το «Ξύπνα Βασίλη» που εκτός από το πρωταγωνιστικό τρίο έχει να επιδείξει και ένα τρομερό Γιώργο Μιχαλακόπουλο στον ρόλο του ποιητή Φανφάρα.

Για τη σχέση της με τον Κωνσταντίνου η Έλενα Ναθαναήλ σε συνέντευξή της στην Κική Σεγδίτσα, στο περιοδικό «Ρομάντσο» είχε πει: «Στον Γιώργο Κωνσταντίνου με τράβηξε ότι είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη προσωπικότητα, με πολλά και καλά αισθήματα. Μαλώνουμε, όπως μαλώνουν χιλιάδες ζευγάρια. Θεωρώ αληθινά κουτό και ψυχρό, άνθρωποι που ζουν μαζί και οι οποίοι δεν έχουν βασικές αντιρρήσεις, ο ένας για τον άλλο, να μην μαλώνουν. Δεν βρίσκω φυσιολογικό, άνθρωποι που συνδέονται στενά, να μην τσακώνονται. Δεν θα ήταν άνθρωποι, θα ήταν από μάρμαρο. Τώρα επειδή είμαστε περισσότερο εγωιστές από ό,τι πρέπει και οι δυο, για αυτό τσακωνόμαστε περισσότερο από όσο πρέπει. Ο Γιώργος είναι η πρώτη μου αγάπη. Είχα κάποια φλερτ με άλλους ανθρώπους που ήταν στην ζωή μου. Δεν θυμάμαι να έκανα συγκρίσεις αυτών των ανθρώπων με τον Γιώργο. Ίσως γιατί δεν αποτέλεσαν μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Ίσως γιατί δεν τους ένοιωσα, δεν τους έζησα και δεν τους πόνεσα όσο τον Γιώργο. Ήταν ασήμαντα φλερτ».