«Διακοπές στην Αίγινα»: η κωμωδία αυτή δεν έκανε επιτυχία για ένα απίστευτο λόγο

Υπάρχει λόγος που η κωμωδία «Διακοπές στην Αίγινα»  με την Αλίκη Βουγιουκλάκη  δεν έκοψε πολλά εισιτήρια

«Διακοπές στην Αίγινα»: η κωμωδία αυτή δεν έκανε επιτυχία για ένα απίστευτο λόγο

Η κωμωδία «Διακοπές στην Αίγινα» παραγωγής του 1958 ήταν μια ταινία που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να σπάσει τα ταμεία.

Τόσο το πρωταγωνιστικό καστ όσο και το δροσερό θέμα της αποτελούσαν εγγύηση εμπορικής επιτυχίας. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη σε ένα ρόλο παρόμοιο με αυτούς των μεγάλων επιτυχιών της, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας σε ένα συναρπαστικό μεταίχμιο της καριέρας του, ο Αντρέας Μπάρκουλης ως νεαρός γόης, και ο Θανάσης Βέγγος σ' ένα μικρό αλλά αποκαλυπτικό ρόλο έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Ο Αντρέας Λαμπρινός με την ευθύνη του σεναρίου και της σκηνοθεσίας άρθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Για τις εξωτερικές σκηνές επιστρατεύτηκαν οι ντόπιοι καθώς τα γυρίσματα έγιναν στο τέλος του καλοκαιριού και το νησί είχε αδειάσει από τουρίστες.

Τι ήταν αυτό που εμπόδισε αυτή τη φιλόδοξη παραγωγή να γίνει κολοσιαία εμπορική επιτυχία; Μια ερωτική σκηνή του Κωνσταντάρα με την Αλέκα Στρατηγού που θεωρήθηκε υπερβολικά τολμηρή και εξαιτίας της η ταινία βαφτίστηκε «ακατάλληλη για ανηλίκους». Βλέποντας βέβαια κανείς αυτή τη σκηνή σήμερα θα γελούσε με την αυστηρότητα της λογοκρισίας.

Δυστυχώς όμως ήταν άλλα τα ήθη εκείνης της εποχής και η ρετσινιά «ακατάλληλη για ανηλίκους» έκοψε πολλά, πάρα πολλά εισιτήρια για την φιλόδοξη αυτή παραγωγή.