Γι αυτόν τον ηθοποιό έλεγαν στο Φίνο ότι είναι αντιεμπορικός!

Και ο Φίνος απαντούσε: «Τρελοί είστε ρε; Αυτός αντιεμπορικός;»

Γι αυτόν τον ηθοποιό έλεγαν στο Φίνο ότι είναι αντιεμπορικός!

Στα χρόνια της ακμής του εμπορικού κινηματογράφου τα συναδελφικά μαχαιρώματα βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη και δεν ήταν λίγοι οι καλοθελητές που έβαζαν λόγια σε ανθρώπους-κλειδιά όπως ο Φίνος.

Υπήρχε ένας ηθοποιός που στα χρόνια του '50 είχε πρωταγωνιστήσει σε μια σπουδαία ταινία αλλά κάποιοι θεώρησαν ότι αυτό τον καθιστούσε αυτόματα αντιεμπορικό και διέδιδαν στην πιάτσα την αυθαίρετη άποψή τους.

Όταν ορισμένοι από αυτούς έφτασαν μέχρι το Φίνο προσπαθώντας να «θάψουν» οριστικά τον συνάδελφό τους εκείνος απάντησε: «Είστε τρελοί αν πιστεύετε πως αυτός ο μεγάλος ηθοποιός είναι αντιεμπορικός».

Είχε τις εμμονές του ο Φίνος αλλά τις μεγάλες αξίες τις αναγνώριζε και τις σεβόταν, το ίδιο είχε κάνει και με τον Ντίνο Ηλιόπουλο που μετά το «Δράκο» ήθελαν κάποιοι να του κολλήσουν τη ρετσινιά του «αντιεμπορικού» και να τον κρατήσουν μακριά από την επιτυχία που άξιζε.

Ευτυχώς όμως έχουν γνώση οι φύλακες και ο Ντίνος Ηλιόπουλος βρήκε μέσα στους κόλπους της Φίνος το δρόμο του, εξαργυρώνοντας ένα συμβόλαιο πενταετίας με σπουδαίες και αξέχαστες κωμωδίες. Το κοροϊδάκι της δεσποινίδας, Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες, Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης...