Μεγάλος κωμικός αλλά ο Φίνος έφτασε να μην του σηκώνει το τηλέφωνο

Μηχανή του γέλιου για 10 χρόνια στον ελληνικό κινηματογράφο είδε τις πόρτες της δόξας να κλείνουν ξαφνικά για αυτόν...

Μεγάλος κωμικός αλλά ο Φίνος έφτασε να μην του σηκώνει το τηλέφωνο

Ο Φιλοποίμην Φίνος είναι αδιαμφισβήτητα ο πατριάρχης του ελληνικού σινεμά. Οι ταινίες της Φίνος Φιλμ παίζονται και θα παίζονται για πολλά χρόνια. Κάποιες από αυτές είναι πραγματικά αριστουργήματα και η συνεισφορά του ίδιου του Φίνου στην ελληνική κωμωδία, έστω και με τη βοήθεια του Σακελλάριου, είναι μνημειώδης.

Όμως κι ο υπερπαραγωγός του ελληνικού σινεμά έκανε τα λάθη του και αδίκησε ουκ ολίγους ηθοποιούς που άξιζαν μια καλύτερη μεταχείριση. Ανάμεσά τους ήταν και αυτός ο μεγάλος κωμικός που όσες φορές έπαιξε για την Φίνος Φιλμ έκανε παπάδες.

Είναι δε μια από τις δύο μεγάλες μηχανές του γέλιου στη δεκαετία του '60 με καταιγιστικό τέμπο στο παίξιμό του. Αυτόν τον σπουδαίο ηθοποιό, ωστόσο, απαξίωσε πολύ γρήγορα ο Φίνος κι έφτασε στο σημείο να μην βγαίνει στο τηλέφωνο να του μιλήσει.

Το επιβεβαιώνει και ο νεαρός τότε Κώστας Βουτσάς:

«Μια μέρα καθόμουν με τον Φίνο στο γραφειάκι του και μιλούσαμε. Χτύπησε το τηλέφωνο και ήταν ο Χατζηχρήστος. Ήταν η εποχή που είχε ήδη κάποια προβλήματα υγείας. Ο Φίνος ζήτησε απ' αυτόν που απάντησε στο τηλέφωνο να πει στον Χατζηχρήστο πως μιλούσε εκείνη την ώρα και να τον πάρει αργότερα. Το ίδιο τηλεφώνημα επαναλήφθηκε και ο Φίνος δεν του μίλησε.

Εγώ σοκαρίστηκα, γιατί ο Χατζηχρήστος τότε ήταν μεγάλη φίρμα. Υπήρξαν εποχές που ο Χατζηχρήστος με τον Φίνο ήταν φιλαράκια. Όταν συνέβησαν λοιπόν αυτά, είπα στον εαυτό μου ότι δεν θα επιτρέψω ποτέ στον Φίνο να μου κάνει κάτι ανάλογο...»

Μάλλον γρήγορα ξεχάστηκε ο «Ηλίας του 16ου» και οι "Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες». Ή μήπως ο Φίνος δεν του συγχώρεσε την ανταρσία του «Μπακαλόγατου».

Όπως και να 'χει σ' ένα μεγάλο κωμικό όπως ο Χατζηχρήστος δεν φέρεσαι έτσι ακόμα και αν είσαι ο Φίνος.