Κι όμως αυτός ο ηθοποιός συναγωνιζόταν τον Λογοθετίδη

Πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να καταλήξει στην κωμωδία κι εκεί αναδείχθηκε ισάξιος του μεγάλου Βασίλη Λογοθετίδη

Κι όμως αυτός ο ηθοποιός συναγωνιζόταν τον Λογοθετίδη

Ο Βασίλης Λογοθετίδης είναι ένας πραγματικός ογκόλιθος της κωμωδίας στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Το πέρασμά του από τη μεγάλη οθόνη στη δεκαετία του '50 καθόρισε τους κώδικες του γέλιου στο ελληνικό σινεμά και δημιούργησε τη μεγάλη σχολή των κωμικών που όλοι γνωρίζουμε.

Δίπλα του ωστόσο μεγαλουργούσε κι ένας άλλος σπουδαίος ηθοποιός που, όπως και ο Λογοθετίδης, δεν αντιλήφθηκε αμέσως το προνόμιο να πρωταγωνιστεί κανείς σε μια κωμωδία.

Ο Ορέστης Μακρής ξεκίνησε από τενόρος της οπερέτας, δοκιμάστηκε σε δραματικούς ρόλους, όπως αυτόν του «μεθύστακα» για να φτάσει κάποια στιγμή να πρωταγωνιστήσει σε δύο τουλάχιστον αξέχαστες κωμωδίες, τη «Θεία από το Σικάγο» και την «Κυρά μας τη μαμμή». Και στις δύο ξεδίπλωσε το υποκριτικό του ταλέντο και στις δύο συναγωνίστηκε όσο κανείς άλλος τον Βασίλη Λογοθετίδη κι άφησε μια σοβαρή παρακαταθήκη στην επόμενη γενιά κωμικών ηθοποιών.

Ίσως αν είχε αντιληφθεί λίγο νωρίτερα την ικανότητα να χαρίζει γέλιο, η διαδρομή του στον ελληνικό κινηματογράφο να ήταν διαφορετική. Η κωμωδία όμως αρχικά τουλάχιστον υπήρξε παραγνωρισμένο είδος και άρχισε να κυριαρχεί προς το τέλος εκείνης της δεκαετίας που εκτός από τον Λογοθετίδη ανέδειξε και τον Ορέστη Μακρή.