Η ηθοποιός που την έλεγαν «θηλυκό Λογοθετίδη»!

Τόσο ο Φίνος όσο και ο Σακελλάριος ισχυρίζονταν πως αν ο Λογοθετίδης ήταν γυναίκα...

Η ηθοποιός που την έλεγαν «θηλυκό Λογοθετίδη»!

Ο Βασίλης Λογοθετίδης είναι ασφαλώς προδρομική μορφή για την ελληνική κωμωδία στη μεγάλη οθόνη. Είναι ο ηθοποιός που δίδαξε πώς παίζεται η κωμωδία και πώς ένας κωμικός μπορεί να χαρίσει αβίαστα το γέλιο και την ευθυμία στο κοινό του.

Χωρίς την παρουσία αυτού του μεγάλου ηθοποιού που δεν του πολυάρεσε να τον αποκαλούν κωμικό, ο ελληνικός κινηματογράφος θα είχε πάρει σίγουρα άλλη τροπή. Έτσι κι αλλιώς υπήρχε ανέκαθεν ένα κλίμα δυσπιστίας απέναντι στις κωμωδίες. Ο Λογοθετίδης αποσύρθηκε σχετικά νωρίς στα τέλη της δεκαετίας του '50 λίγο πριν από τον θάνατό του.

Το κενό του το κάλυψε πρώτα από όλους μια γυναίκα ηθοποιός η οποία πήρε δυναμικά τη σκυτάλη των επιτυχιών, κι αυτή δεν ήταν άλλη από την Γεωργία Βασιλειάδου. Η Θεία από το Σικάγο και η Κυρά μας η Μαμή δεν απογείωσε μόνο την ίδια τη Βασιλειάδου αλλά και το είδος που υπηρετούσε - την αστική κωμωδία.

Είχαν λοιπόν δίκιο Φίνος και Σακελλάριος που έλεγαν πως αν ο Λογοθετίδης ήταν γυναίκα, θα ήταν η Γεωργία Βασιλειάδου. Η δημοφιλής ηθοποιός είχε τον ίδιο αυτοέλεγχο στο παίξιμό της αλλά και αυτή την δραματική έμφαση που περίσσευε στην υποκριτική του Λογοθετίδη συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με το διδακτισμό.