Σπουδαίος ηθοποιός που ο Φίνος ζήτησε από τον πατέρα του να τον υιοθετήσει

Σπουδαίος ηθοποιός και καλό παιδί, στάθηκε δίπλα στον Φίνο αλλά κι ο υπερπαραγωγός του ελληνικού σινεμά τον αγαπούσε παθολογικά σαν παιδί του

Σπουδαίος ηθοποιός που ο Φίνος ζήτησε από τον πατέρα του να τον υιοθετήσει

Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος υπήρξε κόσμημα του λαϊκού πολιτισμού, ειδικά όταν αναφερόμαστε στις ταινίες της Φίνος Φιλμ.

Ο ίδιος ο Φιλοποίμην Φίνος είχε άριστες σχέσεις με τους συντελεστές των ταινιών του, σε σημείο ώστε με πολλούς από αυτούς να αναπτύξει αισθήματα σχεδόν πατρικά.

Είναι γνωστή η επιθυμία του ζεύγους Φίνου να υιοθετήσουν την Ζωή Λάσκαρη. Λιγότερη γνωστή αλλά εξίσου μεγάλη, αν όχι μεγαλύτερη ήταν η αγάπη του Φίνου για τον Νίκο Κούρκουλο.

Ο ίδιος ο ηθοποιός είχε δηλώσει κάποτε: «Ο Φίνος ήταν ο δεύτερος πατέρας μου. Με αγαπούσε τόσο πολύ, που είχε ζητήσει από τον πατέρα μου να με υιοθετήσει κι εκείνος βέβαια αρνήθηκε. Με αυτό τον τρόπο σας μεταφέρω το πόσο κοντά ένιωθε ο ένας τον άλλον. Έμεινα κοντά του και μπορώ να πω ότι δεν τον πρόδωσα ποτέ. Όσες ταινίες έκανα εκτός Φίνου, τις έκανα με τη σύμφωνη γνώμη του.

Και να σκεφτεί πως αρχικά ο Φίνος δεν ήθελε ούτε να ακούει για Κούρκουλο. Όταν ο Δαλιανίδης τον πρότεινε για τον «Κατήφορο» ο παραγωγός κλότσησε άσχημα αλλά στο τέλος τον δέχτηκε κι από τότε ξεκίνησε μια γόνιμη συνεργασία που εκτόξευσε τον Κούρκουλο στην κορυφή της διασημότητας.

Όσα υποσχέθηκε ο Κούρκουλος στον «Κατήφορο» τα εκπλήρωσε με την περίφημη «Λόλα».